Diósgyőri győzelmével már dobogós a MOL Vidi FC

2018. szeptember 30. vasárnap 20:28

A címvédő MOL Vidi FC legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, és feljött a harmadik helyre a tabellán.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Diósgyőri VTK-MOL Vidi FC 0-1 (0-0)
Miskolc, 2850 néző, v.: Pintér
gólszerző: Huszti (65.)
sárga lap: Brkovic (11.), Karan (78.), Márkvárt (78.), illetve Pátkai (80.), Tujvel (82.)

MOL Vidi FC: Tujvel - Fiola (Milanov, 64.), Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Pátkai, Kovács I. (Hodzic, 53.), Hadzic, Huszti - Scepovic (Nikolov, 81.)

A Diósgyőr kezdte jobban a mérkőzést, az első tíz percben két helyzet is adódott a hazaiak előtt, de egyiket sem sikerült gólra váltaniuk. Ezt követően viszont a címvédő átvette az irányítást, de a vezetést a székesfehérváriaknak sem sikerült megszerezniük, mivel Huszti és Stopira is ziccert hibázott. A szünet előtt alább hagyott a lendület, ebben a periódusban az egyetlen érdemi lehetőség Huszti előtt adódott, de célt tévesztett 14 méterről.

A színvonal és a tempó a folytatásban sem emelkedett, s bár mezőnyben a DVTK egyenrangú partnere volt a Vidinek, utóbbi sokkal veszélyesebben futballozott, elsősorban Huszti beadásainak köszönhetően. A korábbi válogatott játékos fordított helyzetben nem hibázott, Pátkai beadását követően közelről fejelt a kapuba. A játékrész közepén egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, s bár a miskolciak a hajrában mezőnyfölénybe kerültek, csak egy komoly lehetőséget tudtak kidolgozni a stabilan védekező Vidi ellen, így ismét pont nélkül maradtak.

A székesfehérváriak sikerükkel már harmadik helyen állnak, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a második Budapest Honvéd, amely eddig egy ponttal gyűjtött többet. Az utolsó előtti helyen álló miskolciak már négy bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

MOL Sportágak
MOL Csapat