Döntetlennel kezdett a MOL Vidi FC a BL-selejtezőkben

2018. július 10. kedd 20:17

A magyar bajnok MOL Vidi FC döntetlent játszott a luxemburgi Dudelange otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
F91 Dudelange (luxemburgi) - MOL Vidi FC 1-1 (0-1)
Dudelange, 1057 néző, v.: Zaven Hovhaniszjan (örmény)
gólszerzők: Mélisse (58.), illetve Huszti (42.)
sárga lap: Vinícius (49.), M. Scepovic (81.)

Dudelange: Joubert - Jordanov, Schnell, Stélvio da Cruz (Stumpf, a szünetben, helyett Yéyé 74.), Prempeh, Mélisse - Sinani, Kruska, Couturier - Stolz (Ibrahimovic 90.), Turpel

MOL Vidi: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Huszti (S. Scepovic 79.), Pátkai, Hadzic, Kovács I. (Nikolov 69.) - M. Scepovic, Lazovic

A luxemburgi bajnok Dudelange kezdett agilisabban, Kovácsiknak bravúrt is be kellett mutatnia, hogy megóvja a fehérvári kaput a góltól. A folytatásban átvette a játék irányítását a Vidi, de komoly helyzetet nem alakította ki a hazai kapu előtt, egészen a 42. percig, amikor Lazovic perdítését Huszti bombázta a kapuba éles szögből.

Kovácsik hibájából egyenlít a Dudelange

Fordulást követően rákapcsoltak a luxemburgiak, sorra alakítottak ki helyzeteket a magyar kapu előtt. A Dudelange próbálkozásai eredményre vezettek: Mélisse távoli bombáját Kovácsik bevédte. A 77. percben javította hibáját a kapus, amikor Stolz megpattanó lövését kipiszkálta a léc alól. A találkozó végén magához ragadta a kezdeményezést a Vidi, de újabb találat már nem esett.

A visszavágót jövő kedden játsszák Felcsúton. A BL főtáblára kerüléshez a székesfehérváriaknak négy párharcot kellene megnyerniük.

MOL Sportágak
MOL Csapat