Elindult Montenegróba a magyar válogatott

2019. szeptember 04. szerda 11:23

Marco Rossi kapitány szerint fontos meccset játszunk a szlovákok elleni selejtező előtt, az ellenfél kispadján ellenünk debütál a frissen kinevezett szövetségi kapitány.

Elutazott Podgoricába férfi A-válogatottunk, amely MOntenegróval játszik barátságos mérkőzést a Szlovákia ellen, sorsdöntő Eb-selejtező előtt. A szövetségi kapitány elmondta, nagyon intenzív napokon vannak túl. Gazdag Dániel pedig bízik benne, hogy az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is pályára léphetnek majd a Montenegró elleni felkészülési találkozón - írja az MLSZ.

Az én szemszögemből a montenegrói is egy nagyon fontos mérkőzés, a nemzeti csapat számára nincs olyan, hogy barátságos találkozó – fogalmazott Marco Rossi szövetségi kapitány a csapat indulása előtt. Válogatottunk a Podgoricai Városi Stadionban csütörtökön, 20.45-kor lép pályára.

 
"Mindenki nagyon érzi a tüzet. Most még nem gondolunk a hétfői találkozóra, csak Montenegróra koncentrálunk. A csütörtöki kezdőcsapat kialakult már nagyjából, de a szlovákok elleni még nem biztos."Valószínűleg a holnapi kezdőben is többen lesznek, akik hétfőn is pályára lépnek majd. A szezon elején járunk, a hétfői mérkőzés előtt sokan kilenc, de vannak akik tíz nappal léptek utoljára pályára, ezért szükségük lesz játékpercekre csütörtökön - tette hozzá Rossi.

Marco Rossi elmondta, egymás után két különböző csapat vár ránk, nem összehasonlíthatóak ellenfeleink, hiszen különböző stílusban játszanak. Montenegró egyik erőssége, hogy villámgyors szélsőkkel rendelkezik.

Új edző debütál az ellenfélnél

Faruk Hadzibegicet nyáron nevezték ki a posztra, így jövő csütörtökön Marco Rossi csapata ellen debütál a kispadon. A tréner számíthat a legértékesebb egészséges játékosaira, ott van az együttesben az Atlético Madridban futballozó Stefan Savic, illetve a Lazio labdarúgója, Adam Marusic is. A kapitány ugyanakkor egyelőre nem számíthat a legnevesebb montenegrói játékosra, a Monacóban futballozó Stevan Joveticre, akinek még áprilisban szakadt el a keresztszalagja.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat