Európai kupafőtáblára jutott a vajdasági magyar klub

2023. május 22. hétfő 09:13

A dobogó már biztos a Topolyának, de a második helyhez (ami BL-selejtezőt ér) is csak egyetlen pontra van szüksége az utolsó fordulóban.

Szerb szuperliga, rájátszás, 36. forduló:
Novi Pazar–Topolyai SC 1–4 (0–0)
Novi Pazar, Caizcoin Aréna, V: Sz. Jovanovics.
Gólszerző: Nikcsevics (90.), ill. Petrovics (50.), Ratkov (56., 67.), Vukics (78.)

TSC: V. Ilics – Antonics, Calusic (Krsztics, 70.), Sztojics – Petrovics, Djakovac (Krpics, 80.), Kuveljics (Miloszavjevics, 70.), Sztojkovics – Jovanovics (Mircsevszki, 80.), L. Ilics – Ratkov (Vukics, 70.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics.

Nemzeti Sport tudósítása szerint a Topolya kiváló második félidei játékának köszönhetően magabiztosan nyert a minden ellenfél számára igen nehéz Novi Pazar pályáján, és mivel a Cukaricki nem tudott nyerni, két ponttal előzi meg a belgrádi csapatot a második helyen. A Crvena Zvezda hetekkel ezelőtt, utcahosszal megnyerte a bajnokságot, de dobogós helyekért még nagy harcban álltak a felek, ám most nagyon úgy néz ki, a TSC ír történelmet.

A Topolya még soha nem végzett a dobogón a szerb bajnokságban, ez most már biztosan megtörténik. Ezen kívül az utolsó fordulóban csak egyetlen pont kell a vajdasági magyar klubnak a második helyhez, ami Bajnokok Ligája-selejtezőt ér, de ha esetleg elbukna a csapat a Vojvodina elleni zárómeccsen, akkor is az Európa Liga főtáblájára kerül. Ilyen még soha nem történt korábban Topolyán.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat