Ez így volt megírva: magyar örömünnep a MOL Arénában a Slovan ellen

2017. november 04. szombat 11:02

A dunaszerdahelyi MOL Aréna átépítésének második üteme is elkészült, így 10 ezer magyar szurkoló ünnepelhetett a lelátón, amikor a DAC legyőzte legnagyobb szlovákiai riválisát, a Slovan Bratislavát. A MOL-csapat a helyszínen járt, és maradandó élményekkel gazdagodott a nagyszerű hangulatú, kiváló iramú meccsen.

Ez az év meccse Dunaszerdahelyen a Slovan Bratislava elleni rangadó, ezt minden megkérdezett szurkoló megerősíti. Két órával a mérkőzés előtt már hömpölyög a tömeg a MOL Aréna környékén, de nem mindenkin DAC-sál és/vagy mez van, többen magyar válogatott szerelésben érkeznek a mérkőzésre.

“Én szerdahelyi vagyok, a rokonaim viszont Győr mellől utaztak ide a meccsre” - mondja egy idősebb úr, akinek a kisunokája élete első DAC-meccsére készül. “Amúgy is mindig ünnep, ha a Slovannal játszunk, most pedig még stadionavató is lesz, ezért úgy döntöttünk, remek alkalom ez, hogy összejöjjön az egész család.”

A stadionavató nem túlzás, hiszen a MOL Aréna felújítás munkálatainak második ütemében elkészült az új főlelátó, így háromezer fővel bővült a tavaly novemberben befejezett két lelátórésszel együtt immár közel tízezres aréna befogadóképessége. A lelátórész alatt felújították az öltözőket, a VIP-helyiségeket és még egy apró kis kápolnaszoba is kialakításra került a főbejárat mellett.

 
A klub már napokkal a mérkőzés előtt jelentette, hogy nem maradtak jegyek, azaz telt ház várható a stadionavatón, és az üres vendégszektort leszámítva valóban egy gombostűt sem lehetett leejteni a MOL Arénában. A vendéglátók a hangosbeszélőn keresztül köszöntötték az erdélyi testvérvárosok meghívott polgármestereit, és az anyaországból érkezőket, majd közölték, telt ház van a 9800 főt befogadó stadionban.

Vendégszurkolók nélkül is frenetikus hangulat

Ehhez képest a második félidő elején kiírták, hogy 10,267 szurkoló van a stadionban, pedig a Slovan-szurkolók korábbi balhéja miatt a vendégszektor üres maradt. (DAC-szurkolók mesélték, hogy a Sloban-tábor annyira berágott a kitiltás miatt, hogy nyílt közleményben keresik a fegyelmi bizottság tagjainak címét, hogy személyesen látogathassák meg őket.) A hangulat azonban nélkülük is frenetikus volt.

 
A DAC-tábor megállás nélkül szurkolt, akkor sem törtek le, amikor a Slovan az első félidő végén megszerezte a vezetést. A tábor felhívására többször az egész stadion bekapcsolódott a szurkolásba, fülsüketítő volt a zaj a lelátón, ám ez még mindig semmi volt ahhoz képest, amikor előbb Erik Pacinda kiegyenlített, majd a magyar válogatott Kalmár Zsolt a győzelmet érő gólt is bevágta. Győzelmével a DAC megelőzte a Slovant, és a második helyre jött fel a szlovák első osztályban. 

Kalmár, aki a remek iramú, izgalmas mérkőzés egyik legjobbja volt, a mérkőzés után a MOL-csapatnak bevallotta, eszébe jut, hogy milyen jó lenne újra meghívást kapni a válogatottba, de nem ez jár a fejében az ilyen fontos meccsek előtt. “Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen jó csapatot le tudtunk győzni, a hangulat pedig egész egyszerűen frenetikus volt” - mondta Kalmár.

A MOL, amely tavaly kötött együttműködési szerződésének értelmében 22 százalékos tulajdonosa lett a stadionnak, névadó szponzora is lett a létesítménynek. A MOL Arénát 2018 első negyedévében fejezik be, a vendégszektor oldalára eső lelátórész felújításával a stadion 13 ezer fő befogadására lesz alkalmas, így lehet Dunaszerdahelyen Európa Liga-, és Bajnokok Ligája-mérkőzéseket is rendezni. 

Fortuna Liga, 15. forduló:
DAC Dunaszerdahely–Slovan Bratislava 2–1 (0-1)
Dunaszerdahely, MOL Aréna, 10,000 néző
gól: Pacinda 65., Kalmár 83., ill. Holosko 31.

 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat