Fájdalmasan rövid lett a MOL Fehérvár európai kalandja

2021. július 15. csütörtök 17:27

A MOL Fehérvár FC az első fordulóban búcsúzott a Konferencia Liga selejtezőjében, a hazai 1-1-es döntetlen után a visszavágón 2-0-ra kapott ki az örmény Ararat Jerevántól.

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ararat Jereván (örmény)-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
Gyumri, Duje Strukan (horvát)
gólszerzők: Pobulic (33.)
sárga lap: Pobulic (43.), Muradjan (88.), illetve Nego (89.)
Továbbjutott: az Ararat Jereván, 3-1-es összesítéssel.

Ararat Jereván: Jermakov - Bravo (Ro. Hakobjan, 74.), Prljevic, Mikojan, Margarjan - Pobulic, Muradjan - Arakeljan (Ra. Hakobjan, 68.) , Deblé (Silue, 54.), Malakian (Manojan, 54.) - Kone

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Lüftner (Musliu, 11.), Stopira, Heister - Bamgboye (Dárdai, 61.), Nego, Alef, Petrjak - Nikolics, Houri (Zivzivadze, a szünetben)

A fehérváriak az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a keményen, helyenként durván futballozó hazaiak játékával, akik ráadásul a 33. percben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést és ezzel összesítésben is előnybe kerültek.

A fordulást követően a csereként frissen beállt Zivzivadze rögtön ziccert rontott, de ez csak egy pillanatnyi fellángolás volt a magyar bajnoki bronzérmestől, amely nem tudta nyomás alatt tartani riválisát.

A folytatásban Kovácsik bravúros védése tartotta meccsben a MOL Fehérvár FC-t, de a hajrában egy hosszú kirúgást követően Silue lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult. A hajrában nem változott az eredmény, így a MOL Fehérvár FC első magyar csapatként búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől. 

MOL Sportágak
MOL Csapat