Fontos győzelmet aratott a Sepsi OSK a román bajnokságban

2020. július 13. hétfő 19:30

A sepsiszentgyörgyiek az utolsó helyen álló Chindia ellen begyűjtötték a három pontot, így a kupadöntőre készülő székelyek átmenetileg levegőhöz jutottak a kiesés elleni harcban.

Román bajnokság, rájátszás, alsóház:
Sepsi OSK–Chindia Târgoviște 2–0 (1–0)
Sepsiszentgyörgy, vezette: Sebastian Colțescu.
Gólszerzők: Goran Karanovic (43.), Pavol Safranko (85.).
Kiállítva: Ivanovic (34.)

Sepsi: Niczuly – Radoslav, Bouhena, Tincu, Fl. Ștefan – Vașvari (Kovács, 86.), Deaconu (Fülöp I., 46.) – Ștefănescu (Diaz, 46.), Achahbar, Carnat (Csiszér, 81.) – Karanovic (Safranko, 66.). Edző: Leo Grozavu.

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Pițian, Corbu – Șerban (Dangubic, 56.), Dumitrașcu, Rață (Yameogo, 56.), Neguț (Florea, 70.) – Bic - Ivancic. Edző: Emil Săndoi.

székelyhon.ro tudósítása szerint a három meccse nyeretlen szentgyörgyi csapat végig támadni próbált, irányította a mérkőzést, és teljesen megérdemelten győzte le az utolsó helyen álló Chindiát. Az oldal kiemeli, hogy a színvonal nem verdeste az egeket, de ezen a meccsen a három pont megszerzése volt a legfontosabb. 

A Sepsi a győzelmével az alsóházi rájátszás harmadik helyére lépett fel (ez összesítésben a 9. helynek felel meg), a székely csapat öt ponttal szerzett többet, mint a már osztályozós helyen álló Poli Iasi - amelyet a Sepsi a Román Kupa elődöntőjében legyőzött. Öt forduló van hátra, a háromszéki csapatra még vár egy-egy túra az alsóház első két csapata, a csoportból kiemelkedő Constanta, illetve a Voluntari otthonába is. 

A Székely Légió természetesen egy zárt kapus meccsen is elénekli a csapatnak a székely himnuszt: 

MOL Sportágak
MOL Csapat