Fontos idegenbeli rangadót nyert meg az FC DAC

2019. október 06. vasárnap 11:48

A DAC remek játékkal, Vida Kristopher góljával nyert Nagyszombaton, és öt pontra növelte az előnyét a Trnava előtt a szlovák bajnokságban.

Fortuna Liga, 11. forduló
FC Spartak Trnava - FC DAC 1904 1:2 (0:0)
Góllövők: 68. Lovat, ill. 5. Fábry, 74. Vida Kristopher
Sárga lap: 78. Mesík, ill. 38. Ramirez, 90+3. Jedlička

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis - Vida Máté, Oravec - Fábry (68. Divković), Ronan, Vida Kristopher - Ramirez

Nagyszombat: Rusov - Turňa (K) (78. Yilmaz), Menich, Mesík, Lovat - Gamboš (66. Dangubić)- Gomes, Halilović (78. Grendel), Tešija, Dos Santos - Sobczyk

„Már a bemelegítéskor változtatnunk kellett az eredeti terveinken, mert Koštrna nem tudta vállalni a játékot egy kisebb bokasérülés miatt. Nem súlyos a sérülése, holnaptól ott lesz Pavel Hapal keretében, akivel személyesen egyeztettem telefonon - mondta Peter Hyballa, a DAC edzője a mérkőzés után.

 
"A meccsre nagyon jól felkészültünk, és jól is kezdtünk, gyors gólt szereztünk. Összeszedettek voltunk, jól cserélgettük a rövid és a hosszú passzokat. 20 perc után viszont feljött a Nagyszombat, elsősorban a széleken voltak veszélyesek. Nem tudtuk előttük lezárni a területeket. Sok volt a pontrúgás, az apró szabálytalanság. A pozíciós játékunk nem olyan volt, mint kellett volna, a hazaiak nem engedtek kibontakozni bennünket. Divkovićot azonban meg kell dicsérnem, aki a második gólunk előtt remek mozdulattal tette tovább a labdát."

A Trencsén ellen jobbak voltunk, mégis kikaptunk. Ma viszont ez fordítva történt, de elismerésem a Spartaknak. Két hét múlva Aranyosmarót ellen lépünk pályára, remélem, akkor már Kalmár és Koštrna is rendelkezésemre állhat, mert nagyon rövid a kispadunk."Nem vagyunk a Slovan, akinek 20 egyforma kaliberű játékosa is van. Kalmár már elkezdte az edzéseket, de két nap után ismét fájdalmat érzett. A válogatott szünetben 13 játékosunk lesz távol, emiatt a megbeszélt edzőmeccset is kénytelenek voltunk visszamondani.”

MOL Sportágak
MOL Csapat