Fontos rangadót nyert meg a Dunaszerdahely

2019. április 06. szombat 20:39

A dobogóért, még inkább a második helyért folyó harcban nagy jelentőséggel bíró rangadót nyert meg a Zilina ellen a DAC a szlovák bajnokságban.

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló
FC DAC 1904 - Zilina 1:0 (1:0)
Gól: 15. Ronan
Sárga lap: 45. Čmelík, 55. Huk, 88. Koštrna

DAC: Jedlička - Davis, Kone, Huk, Koštrna - Kalmár, Vida M., Ronan - Vida K. (71. Bednár), Divković (89. Blackman), Čmelík (76. Taiwo)

Nehéz, de nagyon fontos győzelmet aratott a DAC a Zsolna felett, hiszen a vendégeknek is voltak helyzeteik, és még egy büntetőt is kihagytak. A győzelmet egy koria góllal szerezte meg a DAC, amely pontszámban behozta ellenfelét, és ha a bajnoki cím nem is lesz már meg, a dobogóért folyó harcban nagyon jól állnak a dunaszerdahelyiek.

„Elismerés illeti a Zsolnát és bennünket is a mai játékért. Nagyon jó meccset vívtunk" - modnta Peter Hyballa, a DAC edzője. "Minden edző, játékos és szurkoló ilyen összecsapásról álmodozik. A múlt heti 4-4-2-es felálláshoz képest most visszaálltunk a 4-3-3-ra, Vida Kristopher ismét bevethető volt, a szélen kapott játéklehetőséget.

A vendégek nagyon jól ki tudtak jönni a nyomás alól, a játékstílusunk viszont hasonlított a tavaly ősszel megszokotthoz. A védelmünk nagyon jól működött. Megvolt a kellő területünk, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket."Ronan remekül cselez, és kitűnő jobb lába van, amit a szerzett góllal igazolt is. Čmelík kezdőbe állításáról tegnap döntöttem, még saját bevallása szerint sem bírná a 90 percet, de végig aktív és veszélyes volt, igazán jó meccset játszott. A szurkolóink ma is őrjítően jók voltak.”

 

MOL Sportágak
MOL Csapat