Frenetikus hangulatban fogadta a krakkóiakat a DAC

2019. július 12. péntek 09:17

Az eredmény sajnos nem a legjobb, a döntetlennel a Cracovia várja jobb helyzetből az EL-visszavágót, de a két tábor valami elképesztő hangulatot varázsolt a MOL Arénába.

Európa Liga, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
FC DAC 1904 - MKS Cracovia 1:1 (1:1)
MOL Arena, 9860 néző
gól: 44. Divković, ill. 40. Kružliak (öngól),
sárga lap: 22. Kružliak, 31. Davis, ill. 10. Pestka

DAC: Jedlička - Koštrna, Šatka, Kružliak, Davis (60. Davis) - Vida Máté, Ronan, Kalmár - Čmelík (76. Ramirez), Vida Kristopher (70, Taiwo), Divković

Cracovia: Peškovič - Râpa, Helik, Datković, Pestka (46. Ferraresso) - Hanca, Gol, Dabrowski (84. Dimun), Čečarić (62. Wdowiak) - van Amersfoort, Guimaraes Lopes

Fantasztikus hangulatban kezdődött a mérkőzés, hiszen a dunaszerdahelyi B-közép a lengyel-, a krakkói csapat szektora pedig a magyar zászlót mutatta élőkép formájában. A barátságos hangulat még az első félidőben egy gyors gólváltásba torkolt, a második játékrészben pedig nem született gól, így elég nehéz helyzetből várja a krakkói visszavágót a DAC.

 
Fotó: FC DAC
 
„Az első huszonöt percben ideges voltam és csalódott, mert nem tudtuk a saját stílusunkat játszani" - mondta a sajtótájékoztatón Peter Hyballa, a DAC edzője. "Hiába volt a magas letámadás, nem szedtük össze a lepattanókat. Hiányzott a harciasság, nem mentünk bele a párharcokba és túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Krízishelyzetbe kerültünk, amilyenbe már a tavalyi szezonban is. Kaptunk is egy gólt, de egy szép találattal összejött az egyenlítés."

"A második félidőben jobban kihasználtuk a pálya szélét, széthúztuk a játékot, a saját stílusunkban játszottunk. Krakkóban is betalálhatunk, ha hiszünk magunkban."Szükségünk lesz a gólra a továbbjutáshoz, nem szabad megijednünk az Európa Ligától. "Nagyon büszke vagyok a csapatomra, akárcsak a szurkolóinkra, valamint Ľubomír Šatkára, aki utolsó mérkőzését játszotta ebben a stadionban. Távozását meg is könnyeztem.”

MOL Sportágak
MOL Csapat