Gólparádé helyett csontzene: nem született gól a csúcsderbin

2018. május 05. szombat 21:48

Rengeteg szabálytalansággal és sárga lappal tarkított meccsen 0-0-ra végzett a Fradi a Vidi átmeneti otthonában, így tovább folyik a fogócska az NBI. élén.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Videoton FC - Ferencvárosi TC 0-0
Felcsút, 3474 néző, v.: Bognár T.
sárga lap: Nikolov (13.), Huszti (16.), Lazovic (58., 94.), Juhász R. (65.), Nego (83.), illetve Paintsil (51.), Gorriarán (77., 92.), Pedroso (79.), Böde (89.)
kiállítva: Lazovic (94.), illetve Gorriarán (92.)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Pátkai, Hadzic, Nikolov (Fiola 56.), Huszti (Kovács I. 71.) - Lazovic, S. Scepovic

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba (Batik 86.), Blazic, Koch (Varga R. 7.), Botka (Pedroso 60.) - Nagy D., Spirovski, Gorriarán, Paintsil - Böde

A szép számmal a meccsre érkező szurkolók nagyszerű hangulatot varázsoltak a felcsúti Pancho Arénába, a két tábor hangpárbajával kezdődő rangadó azonban csak keménységben hozta, amit a nézők vártak. 

Mindkét csapat idegesnek tűnt, sok volt a technikai hiba, és az elkésett belépők után sokszor állt a játék ápolás miatt. A legijesztőbb Julian Koch sérülése volt, a Fradi-játékosához pánikszerűen hívták az orvost mindkét csapat játékosai, és nem is tudta folytatni a játékot, Varga Roland foglalta el a helyét. 

Az első félidőben a Ferencváros volt aktívabb, a Vidi kaput eltaláló lövés nélkül hozta le az első játékrészt, a vendégek előtt viszont adódott néhány helyzet. A második félidőben már jobban játszottak a hazaiak, és bár szikrázó belépőből nem lett kevesebb, ekkora már futballból is többet mutattak a csapatok. Az utolsó percekben mindkét csapatból volt egy kiállítás, de hiába nyomott a végéig a Vidi, nem született gól. 

 
A Videoton 47 bajnoki mérkőzés után először nem szerzett hazai pályán legalább egy gólt. Legutóbb, 2015 júliusában a Haladás utazhatott haza kapott gól nélkül. A mostani 0-0 után a Fradi továbbra is egy ponttal vezet, így kikerült a Vidi kezéből a sorsa. 

MOL Sportágak
MOL Csapat