Grzelak gyorsan megszerezte első győzelmét a Vidivel

2023. március 18. szombat 22:06

A MOL Fehérvár legyőzte a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 24. fordulójának szombat esti mérkőzésén, így a kispestieket megelőzve elmozdult a kiesőzónából.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3683 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Katona M. (34.), Kodro (90., 11-esből
sárga lap: Katona M. (10.), Flores (48.), Kovács D. (77.), Kodro (91.), illetve Szabó A. (61.), Gomis (81.), Krajcsovics (85.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Christensen (Makarenko, 69.), Flores - Katona M. (Kastrati II., 84.), Dárdai, Schön - Kodro

A kiesési rangadón a Honvéd kezdett jobban, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. A szezonban a harmadik edző által irányított Fehérvár főként a védekezéssel volt elfoglalva, ritkán jutott el a vendégek tizenhatosáig. Az első félidőben egyszer veszélyeztette a Vidi a kaput, akkor azonban Katona Mátyás révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után újult erővel támadásba lendült a fővárosi gárda és csak a fehérvári kapusnak volt köszönhető, hogy nem tudott egyenlíteni. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Honvéd görcsösen ment előre az egyenlítésért, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét.

A hazaiak az utolsó percben biztosították be győzelmüket, Kenan Kodro büntetőből volt eredményes.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat