Győzelemmel búcsúztatta 2021-et a MOL Fehérvár

2021. december 18. szombat 21:39

A MOL Fehérvár FC legyőzte a Mezőkövesd Zsóry FC-t az OTP Bank Liga 17. fordulójában, ezzel megerősítette negyedik helyét a tabellán.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 1276 néző, v.: Karakó
gólszerző: Kodro (42.)
sárga lap: Stopira (2.), Fiola (65.), Szendrei N. (83.), illetve Cseke (82.), Szépe (85.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya - Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai P. (Szendrei N., 70.) - Nikolics (Zivzivadze, 63.; Alef, 84.), Kodro

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Szépe, Kocsis G., Pillár, Vadnai (Nagy D., 87.) - Cseke, Madarász - Calcan (Jurina, 63.), Cseri, Besirovic (Vutov, 73.) - Drazic

A forduló előtt ötödik helyen álló Mezőkövesd kezdte jobban a meccset, több veszélyes helyzetet teremtettek a hazai kapu előtt. A negyedik helyezett Fehérvár sok hibával játszott és az ellenfél tizenhatosának környékén is rendre rossz megoldásokat választottak a fehérvári játékosok. Egészen az első félidő hajrájáig, amikor egy szabadrúgást követően Kenan Kodro közelről a kapuba fejelt.

Fordulást követően előbb a hazai, majd a vendégcsapat szerzett lesgólt. Utóbbi nagy erőket mozgósított a pontszerzésért, de a hazaiak kapusa, Kovács Dániel minden próbálkozást hárított, egy esetben a kapufa segítségével. A végén a Fehérvár biztosan őrizte előnyét, így megnyerte a találkozót.

MOL Sportágak
MOL Csapat