Győzelemmel és bronzéremmel búcsúzott az FC DAC

2020. július 11. szombat 21:18

A szlovák bajnokság rájátszásának utolsó fordulójában a DAC idegenben verte a Ruzomberokot, ezzel revánsot véve a rózsahegyieken a kupaelődöntős kiesésért.

Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló
MFK Ruzomberok- FC DAC 1904 0:1 (0:0)
Góllövő: 81. Ramirez
Sárga lap: 60. Madleňák, ill. 24. Balić, 48. Kalmár, 92. Blackman

DAC: Jedlička - Schäfer, Malý, Kružliak, Davis - Fábry (74. Sharani), Njie, Kalmár (K) (89. Šimčák), Balić - Divković (46. Blackman), Ramirez

Ruzomberok: Krajčírik - Mrva, Jonec, Holub - Ďungel, Zsigmund (74. Kmeť), Madleňák - Almaský (63. Kochan), Takáč (K) - Kružliak, Regáli (57. Gerec)

„Ahogy vártuk, nagyon nehéz meccset játszottunk" - kezdte a meccs utáni értékelését Bernd Storck, a DAC vezetőedzője. "A szezon végét igyekeztünk szépen befejezni, és revansot akartunk venni ellenfelünkön, amiért kiejtett bennünket a kupából. A fiúk mindent beleadtak a nehéz talaj ellenére is. Nem volt egyszerű ilyen sűrű esőben focizni, de megoldottuk."

"Gratulálok a csapatnak, annak ellenére is, hogy végül nem másodikok, hanem harmadikok lettünk. A Rózsahegynek sok sikert kívánok a folytatáshoz, és remélem, hogy sikerül kivívniuk az Európa-liga-szereplés jogát. A második hely most ugyan nem lett meg, de jövőre szeretnénk feljebb zárni. Örülök, hogy már korábban elkezdtem dolgozni a csapattal, mint ahogy az eredetileg szóba került. Volt időm megismerkedni a játékosokkal, ami nagy előny az új szezon előtt. Ebben a stílusban szeretnénk folytani. Szeretném átadni az elképzeléseimet és a filozófiámat a csapatnak. Úgy érzem, a mögöttünk álló öt-hat hét rendben volt. A jövőben nagy dolgokat akarunk véghez vinni.”

MOL Sportágak
MOL Csapat