Győzelemmel kezdte a román bajnokságot a Sepsi OSK

2021. július 17. szombat 10:21

Az első bajnoki pipa, de a nagy feladat még csak most jön: a Clinceni legyőzése után a székely csapat már Pozsonyt vette célba, jön ugyanis az európai bemutatkozás is.

Román bajnokság, alapszakasz, 1. forduló:
Sepsi OSK–Academica Clinceni 2–0 (0–0)
gólszerzők: Rep (56.), Mitrea (85.)

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas (Dumitrescu, 78.) – Gonzalez (Dumiter, 81.), Vașvari, Păun – Aganovic (Rep, 46.), Bărbuț (Askovski, 46.) – Csuncsukov (Bojic, 64.). Edző: Leo Grozavu

Székelyhon.ro beszámolója szerint a székely csapat, amely tavaly a negyedik helyen végzett a bajnokságban, esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést. A Sepsi végig jobban játszott, irányította a meccset, és a második félidő elején az egyik nyári igazolás, a szlovén Rep góljával megszerezte a vezetést is. 

Egy komoly kapushibát kihasználva a hajrában a duplázás is összejött, így magabiztosan, teljesen megérdemelten nyerte meg első bajnoki meccsét a háromszéki csapat. A Sepsire csütörtökön történelmi nap vár, a klub bemutatkozik az európai klubfutballnak, méghozzá a szlovák bajnokság harmadik helyezettje, a nagyszombati Trnava vár rájuk a Konferencia Ligában. 

(Címlapkép: Székelyhon.ro - Pinti Attila)

MOL Sportágak
MOL Csapat