Győzelemmel zárta története legszebb évét az FC DAC

2018. december 08. szombat 21:52

Győzelemmel zárta le a káprázatosan sikerült 2018-as évet a DAC, amely szeredi sikerével továbbra is a második helyen áll a Fortuna Ligában.

Fortuna Liga, 18. forduló
ŠKF Sered- FC DAC 1904 0:1 (0:0)
Góllövő: 90. Šatka
Sárga lap: 6. Baez, 10. Gatarić, 17. Michalík, 62. Sus, 66. Morong, 84. Hučko, ill. 6. Vida M. 20. Davis, 35. Kone, 55. Herc

DAC: Jedlička - Davis (61. Šimčák), Kone (73. Koštrna), Huk, Šatka - Vida M., Kalmár, Herc (91. Bednár), - Divković, Tretyakov, Vida K.

A szeredi mérkőzés nehéz volt, de Satka a 90. percben megnyerte a dunaszerdahelyieknek a meccset, így a DAC története legjobb őszi szezonjával fejelte meg remek tavaszi teljesítményét. Az egész év káprázatos volt, gratulálunk, fiúk!

„Nagyon nehéz mérkőzés volt. Ma nem tudtunk a saját stílusunkban futballozni, mert az ellenfél elszigetelt bennünket" - mondta a klub honlapjának Peter Hyballa edző. "A középpályán az átadásaink nem voltak rendben. Kemény, harcias játékot láttunk, mindent megtettünk a győzelemért, amely szerencsével a miénk lett."

Nyáron érkeztünk a klubhoz, és az új tréner mindig új filozófiát képvisel. Ezt meg kellett szokniuk a játékosoknak, s az ősz folyamán sokat változott a stílusunk."A 18 lejátszott bajnokin 15-ször a 4-3-3-as formációt alkalmaztuk. Játszani akartuk a futballt, igyekeztünk belevinni a játékunkba a gegenpressinget. Néhány őszi mérkőzésünk nagyon jó reklám volt a szlovák futballnak, tehetséges játékosaink közül sokan a válogatottig eljutottak. A játékos piacot folyamatosan pásztázzuk, de hogy kik az új kiszemeltjeink, az egyelőre maradjon titok. Több játékosunk iránt is érdeklődnek, nekünk pedig lesz öt hetünk arra, hogy jól igazoljunk. Mi azonban bízunk ebben a csapatban, amely remek munkát végzett az ősszel"

"38 pontunk van, a második helyen állunk, mindez klubrekordnak számít. Köszönettel tartozom az újságíróknak és az edzőkollégáknak is a szezonért, a játékosaimra pedig rendkívül büszke vagyok. A szurkolóinknak pedig hatalmas köszönet a buzdításért, ma is elképesztőek voltak! Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek, január 12-én folytatjuk!”

MOL Sportágak
MOL Csapat