Győzelmével a kilencedik helyen zárt a Sepsi OSK

2020. augusztus 05. szerda 19:07

Győzelemmel zárta a 2019/20-as szezont a Sepsi OSK, amely az Academica Clienci legyőzésével nagyot ugrott előre a tabellán a román első osztály alsóházának utolsó fordulójában.

1. Liga, alsóházi rájátszás, 14. (utolsó) forduló:
Sepsi OSK–Academica Clinceni 1–0 (1–0)
Gólszerző: Deaconu (26.)

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Kovács (Celea 73.), Deaconu (Vașvari 59.) – Ștefănescu (Gál-Andrezly 59.), Fülöp I., Carnat – Safranko (Karanovic 78.) . Edző: Leo Grozavu.

Clinceni: Ureche – Kontoesz (Vanghele 89.), Patriche, Bejan, Dobrescu – Achim (Mihai 82.), Cebotaru (Merloi 64.), Ventura, Ion – Markovic, Buziuc. Edző: Ilie Poenaru.

Bár még nem teljesen biztos, hogy a Sepsi OSK megőrizte első osztályú tagságát, hiszen több elmaradt mérkőzés is van, és nem tudni, hogyan számolják ki a végeredményt, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a következő szezonra megemelik az első osztály létszámát, így az alsóház mindegyik csapata bent marad, egyedül az utolsó helyezett Chindiának kellene osztályozót játszania.

A Sepsi győztes gólját a bukaresti születésű Ronaldo Deaconu szerezte egy gyönyörű szabadrúgásból. Ez volt a támadó első gólja a szezonban - írja a székelyhon.ro, amelytől a címlapképet is kölcsönöztük. 

MOL Sportágak
MOL Csapat