Győztes rangadóval zárta a szezont az FC DAC

2021. május 23. vasárnap 12:02

A szlovák bajnokság utolsó fordulójában a dunaszerdahelyiek legyőzték a harmadik helyen álló Nagyszombatot. A DAC a második helyen zárta a Fortuna Ligát.

Fortuna Liga, rájátszás, 10. forduló:
FC DAC 1904 - FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)
MOL Aréna, 500 néző
Góllövők: 34. Divković, 52. Balić
Sárga lap: 36. Schäfer, 84. Nicolaescu, ill. 22. Gago, 30., 58. Mikovič, 67. Yusuf
Piros lap: 18. Bukata, 58. Miković

DAC: Száraz - Sommer, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis (60. Vera) - Njie (77. Nicolaescu) - Divković, Schäfer, Balić (84. Vida), Andzouana (60. Moumou) - Taiwo (84. Ramirez)

Nagyszombat: Takáč - Koštrna, Anthony, Kóša (81. Trajkovski), Mikovič (K) - Grič, Gago (46. Kolesár) - Cabral, Bukata, Yusuf (83. Turňa) - Vlasko (61. Tsaousis)

"Nem egyszerű az értékelés. Jó meccsre számítottam, és nagyon fontos volt, hogy győzelemmel zárjuk a szezont" - mondta Németh Antal, a DAC megbízott edzője a klub honlapjának. "Minden mérkőzést meg akarunk nyerni, és örülök, hogy a játékosaimból ezúttal sem hiányzott a motiváció. Bennük volt a győzelem iránti vágy."

"Az első kiállítás egy kicsit korán jött. Bevallom, nem néztem vissza a helyzetet, de a szabály az szabály, a veszélyes játékért kiállítás jár. Nem is az eredmény volt ma a fontos, hanem, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát. Mindezt egy minőségi ellenféllel szemben tudtuk elérni, aki kiváló eredményeket mutatott fel a közelmúltban. Ezért kijár nekik az elismerés."Ezt az idényt nagyon jól kezdtük, és hasonlóképp fejeztük be. Arra kell választ találnunk, hogy miben volt a hiba az eleje és a vége között. Jövőre igyekezni kell stabilizálni a teljesítményünket, és közelebb kerülni az első helyhez. "Nem egyszerű bármit is mondanom a saját jövőmet illetően. Természetesen van egy tervem, de türelmes vagyok, és mindenkit arra kérek, hogy legyen türelemmel. Bárhogy alakul is a sorsom, nagyon boldog vagyok, hogy az utolsó öt mérkőzésen vezetőedzőként ülhettem a DAC kispadján.”

MOL Sportágak
MOL Csapat