Hadzic: Pontosan tudtuk, hogy tudjuk megfogni a bolgárokat

2018. augusztus 03. péntek 11:19

Anel Hadzic pályafutása talán legfontosabb góljával juttatta tovább a MOL Vidi FC-t, de nem magának, hanem a csapatnak és a stábnak tulajdonítja az érdemet. Interjú.

“Az biztos, hogy pályafutásom egyik legfontosabb gólja volt” - mondta a MOL-csapatnak az osztrák születésű bosnyák játékos, Anel Hadzic, aki a MOL Vidi győztes, és egyben továbbjutást jelentő gólját bólintotta a Ludogerec kapujába. “2011-ben volt egy hasonló élményem, akkor a Ried játékosaként a 86. percben szereztem továbbjutást érő gólt a Bröndby ellen. De most, amikor beszélgetünk, nyilván úgy érzem, a bolgároknak fejelt találat marad a kedvenc gólom” - tette hozzá nevetve Hadzic.

“Egy ilyen győzelem mindig boldoggá és büszkévé teszi az embert, főleg, ha előzetesen szinte esélytelennek tartották. A Ludogorec kiváló csapat, egyéni képességeket tekintve a legjobbakkal is állja a versenyt, de a stábunk remekül feltérképezte őket, és tudtuk, hol lehet megfogni őket” - tette hozzá Hadzic.

“Óriási sikert értünk el, és úgy gondolom, nem csak a MOL Vidi szurkolói, hanem minden magyar futballszurkoló büszke lehet arra, amit elértünk, hiszen ez a magyar labdarúgás sikere is.”

Újabb Vidi-bravúr a Bordeaux után

A fehérváriak egyelőre a tavalyi szezonjukat másolják, hiszen egy felejthető párharc (tavaly egy máltai, idén egy luxemburgi csapat ellen) után nem sokkal jött az óriási bravúr is. 2017-ben a francia Girondins Bordaux-t ejtették ki, idén pedig a hasonló játékerőt képviselő, bolgár bajnok Ludogorec szaladt bele a késbe.

 
Fotó: vidi.hu
 
“Nem lebecsülve az első fordulós ellenfeleket, azt azért tudni kell, hogy ezek mindig speciális meccsek. Először is nekünk maximum egy hetünk van kipihenni a tavaszi szezon fáradalmait, másodszor pedig ezeknek a csapatoknak általában ez a lehetőség jut Európában, hogy megmutassák magukat, és ezért úgy állnak a meccsekhez, mintha az életük múlna rajta. Mindent beleadnak, csípnek-harapnak-harcolnak, és nagyon nehéz ellenük játszani, főleg úgy, hogy mi még elég “hidegek” vagyunk” - magyarázta Hadzic.

“Ennek a jelenségnek aztán hirtelen a másik oldalán találjuk magunkat, hiszen ahogy tavaly a Bordeaux, úgy idén a Ludogorec ellen számított toronymagas favoritnak az ellenfél, és nekünk kellett olyan szellemiséggel pályára lépnünk, mint a máltai és luxemburgi csapatoknak ellenünk. Örömmel mondhatom, ami nekik nem sikerült, az nekünk igen” - mondta elégedetten a bosnyák származású játékos.

Az elszántság önmagában kevés lett volna

Hadzic elmondta, a sztárcsapat elleni párharc előtt pont olyan nyugodtak voltak, mint tavaly, senki nem pánikolt, vagy írta le előre a csapatot, hanem önbizalomtól duzzadva, lelkesen várták az összecsapásokat.

“A tavalyi továbbjutást is idegenben alapoztuk meg, és idén is fontos volt, hogy gól nélküli döntetlennel jöjjünk haza Bulgáriából. De az idegenbeli döntetlen sem csak úgy az ölünkbe hullott, fizikailag és taktikailag is alaposan felkészültünk a párharcra, és nagyon tudatosan játszottunk mindkét mérkőzésen.”

 
Forrás: vidi.hu
 
“Tisztában voltunk vele, hogy a Ludogorec elsősorban támadásban erős, és kiváló játékosai vannak a támadósorában, így a legfontosabb feladatunk az volt, hogy őket kikapcsoljuk. Azt is tudtuk, hogy a hátsó soruk már távolról sem ilyen félelmetes, és nyomás alatt hajlamosak hibázni, ráadásul a kontrák ellen nem védekeznek különösebben hatékonyan. Persze minden taktika annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle, szóval elmondva könnyűnek tűnik a feladat, de nagyot kellett küzdenünk, hogy sikerre vigyük.”

Egy centit sem szabad hagyni nekik

Hadzic megerősítette, amit Juhász Roland mondott az első meccs után a MOL-csapatnak, hogy a csapat taktikájának a része volt a fizikai párharcok erőltetése, az agresszív védekezés és némi keménykedés is.

“Ezek a brazil fiúk mindent tudnak a labdával, de azt már nem nagyon szeretik, ha valaki folyamatosan a nyakukba akaszkodik, odacsúszik, és egy pillanatra sem hagyja békén. Azt akartuk, hogy egyetlen labdát se vehessenek át szabadon, és ez persze azzal is jár, hogy rengeteg párharcot kell megvívni, de mi nemhogy nem bántuk ezt, hanem a célunk is volt. Agresszíven, keményen léptünk fel, és el is értük a célunkat, hiszen egy olyan erős csapat, mint a Ludogorec, alig tudott helyzetet kialakítani ellenünk Felcsúton” - mondta elégedetten a középpályás.

 
Forrás: vidi.hu
 
“Az tesz különösen boldoggá, hogy nem egyénileg, hanem csapatként múltuk felül a bolgár csapatot. Büszke vagyok rá, hogy ilyen fegyelmezett, egymásért küzdeni képes és akaró játékosokból álló csapat tagja lehetek, mert azt talán nem is kell kiemelnem, hogy csapatként győztük le a Ludogorecet.”

Jöhet a Malmö

A MOL Vidihez hasonlóan a magyar bajnok következő ellenfele is egy előzetesen esélyesebbnek tartott csapatot győzött le. A Malmö  némi meglepetésre 1-0-ra nyert Kolozsváron az első meccsen, és hiába szerzett vezetést Svédországban a CFR Cluj, a svédek végül egyenlítettek, és kiharcolták a továbbjutást.

“A saját bajnokságukban nem megy nekik annyira, ha jól tudom, a hatodik hely környékén állnak [jól tudja, pont ott - a szerk.], de Európában már túl vannak egy komoly bravúron, és bizonyára ők is úgy érzik a párharcunk előtt, ahogy mi: itt a nagy lehetőség.”

 
Forrás: vidi.hu
 
“Egészen más párharcra számítok, hiszen míg a bolgárok brazil játékosai ellen működött a sok párharcra építő, harcos, agresszív taktika, addig a svédeket ezzel nem biztos, hogy le lehet győzni, hiszen pont ez az ő harcmodoruk is. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stábunk ugyanúgy meg fogja találni az ő gyenge pontjukat is, de azt már most leszögezhetjük, hogy újra bravúrra lesz szükségünk, ha tovább akarunk jutni.”

“Nemzetközileg rutinos, kiváló csapat lesz az ellenfelünk, amely az utóbbi években kétszer is odaért a Bajnokok Ligája főtáblájára, de ha olyan szervezettek és tudatosak leszünk, mint a Ludogorec ellen, biztos vagyok benne, hogy emelt fővel jöhetünk le a pályáról a párharc végén. A célunk a továbbjutás, nem is lehet más” - tette hozzá elszántan Hadzic.  

MOL Sportágak
MOL Csapat