Hangya: Ha így játszunk, bárkit képesek vagyunk legyőzni

2021. február 25. csütörtök 13:23

A MOL Fehérvár kiejtette a Ferencvárost a MOL Magyar Kupából, és Hangya Szilveszter szerint ebből olyan önbizalmat merít a csapat, amivel odaérhet a kupadöntőre.

A kupa más. Ahogy a világ összes többi kupasorozata, úgy a MOL Magyar Kupa is egy különálló része a magyar futballnak, ezért is van az, hogy a bajnoki forma - sőt, sok esetben az osztálykülönbség - nem sokat számít egy-egy kupameccsen. Ezt az alaptézist lovagolta meg nagyszerűen a MOL Fehérvár, amely a Groupama Arénában ejtette ki a Ferencvárost.

Néhány hete a Fradi legyőzte a Vidit a bajnokságban, és utcahosszal vezet a fehérváriak előtt, a MOL Magyar Kupában azonban egy egészen más csapatot láthattunk, mint a bajnokságban.

“A legnagyobb különbség az volt, hogy ezúttal nem álltunk le a vezetés megszerzése után, és az ellenfél egyenlítése sem törte össze a csapatot” - mondta a MOL Csapatnak a Vidi egyik legjobbja, Hangya Szilveszter.

Az utolsó szalmaszál

A fehérvári balhátvéd (vagy éppen baloldali szárnyvédő) nem tagadta, hogy a Vidi számára extra motivációt adott, hogy a MOL Magyar Kupa az utolsó szalmaszál a csapat számára, ha trófeával akarja zárni az évet.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Mivel a bajnoki címre már nincs esélyünk, mi is pontosan tudtuk, hogy számunkra már csak a kupában van esély trófeát nyerni, és ez érezhető volt a csapaton az első perctől az utolsóig. Ez itt most nem csak egy szóvirág, hanem tényleg így volt, és a bajnokin látottakhoz képest pont ebben volt a legnagyobb különbség: hogy tényleg az utolsó pillanatig küzdött az egész csapat.”

“Hallottuk mi is, hogy sokak szerint fizikai gondjai vannak a csapatunknak, ezért szórunk el vezetésről sok pontot, de ez nem igaz, és szerdán bizonyítottuk is, hogy végig bírunk egy meccset bármilyen ellenféllel szemben.”

“Hogy az edzőváltás miatt voltunk-e ilyen összeszedettek? Én nem hiszem, hiszen már a Diósgyőr ellen sem Márton Gábor irányította a csapatot, mégis beleléptünk ugyanabba a folyóba, amibe idén már sokszor. Az ugyanakkor szemmel látható volt, hogy a Groupama Arénában fejben is élesek voltunk, és azok is maradtunk végig” - szögezte le a válogatott védő.

Egy gyönyörű gólpassz

Hangyának több remek beadása is volt a meccsen, és a második fehérvári találat előtt ő ívelte be (nagyszerűen) a Vidi szögletét, amiből Stopira a győztes gólt szerezte. Akik figyelik a játékos pályafutását, azokat nem lepte meg a nagyszerű beadás, de a Vidiben szögletből nem sokszor volt lehetősége gólpasszt adni.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Általában Houri végzi el a szögleteinket, most azonban nem volt a pályán. Csak a meccsnapon tudtam meg, hogy én fogom elvégezni a szögleteket, és bevallom őszintén, nagyon örültem neki."Már akadémistaként is rengeteget gyakoroltam a beadásokat, de nem akarom elvenni a gólszerző érdemeit, mert bár tényleg jól jött be a szögletem, azért Stopinak kellett tökéletesen érkeznie, hogy gól is szülessen belőle” - magyarázta széles mosollyal a játékos.

Felvetettük Hangyának, hogy az Üllői úton kicsit visszatért a Vidi a Marko Nikolic idejében megszokott kemény, agresszív stílushoz. Akadt néhány szikrázóan kemény belépő, és érezhető volt, hogy a fehérvári taktika része a játék tördelése.

“Nem mondanám, hogy keménykedtünk volna, de az tény, hogy agresszíven támadtuk a labdát minden esetben. Talán nem is a legszebb játékkal, de végül célt értünk, és most ez számított, minden más lényegtelen volt.”

Meg kell nyerni a trófeát!

Hangya szerint a továbbjutás önbizalmat ad a MOL Fehérvárnak, ugyanakkor jó visszaigazolás is a játékosoknak, akik már kicsit kezdték elveszíteni a hitüket a gyenge bajnoki eredmények miatt. “Szerda este kiderült, hogy ha megfelelő koncentrációval, elszántan lépünk pályára, akkor a legjobb csapatokat is képesek vagyunk legyőzni.”

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Adósságunk van a szurkolók felé, és feltett szándékunk, hogy törlesszünk. Erre idén már valószínűleg csak a kupában lesz lehetőségünk, és mindent meg fogunk tenni, hogy a miénk legyen a trófea. A sorsolásunk nem rossz, és mostantól csak a végső cél lebeg majd a szemünk előtt: be akarunk jutni a döntőbe!”

A fehérváriak a következő körben a Budafokkal találkoznak, és ha csak a játékerőt nézzük, nem lehet kérdés, hogy a Vidi az esélyes. Ugyanakkor a kupában az esélyek nem sokat számítanak, a budafokiak például a nagyszerű bajnoki formát mutató Paksot ejtették ki idegenben. 

“Senkit nem becsülhetünk le. Egyébként sem, de a kupában meg aztán végképp nem, hiszen itt gyakran előfordul, hogy borul a papírforma. "De azt gondolom, ha minden meccsen úgy játszunk, mint a Fradi ellen, akkor a Vidinek nem szabad, hogy gondot okozzon a döntő elérése. Azon leszünk, hogy így legyen!” - zárta a gondolatait Hangya.

MOL Sportágak
MOL Csapat