Harcos, nem éppen barátságos döntetlen a csehekkel

2023. szeptember 10. vasárnap 19:54

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Csehországgal barátságos mérkőzésen, ezzel továbbra is veretlen 2023-ban.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Csehország 1-1 (0-0)
Puskás Aréna, 55 ezer néző, v.: Igor Pajac (horvát)
gólszerzők: Sallai (52.), illetve Jurecka (63.)
sárga lap: Kalmár (21.), Orbán (51.), Sallai (56.), Kerkez (94.), illetve Sadilek (77.), Provod (86.), Kuchta (87.)

Magyarország: Dibusz - Lang, Orbán (Fiola, 60.), Szalai A. - Nego (Kata, 85.), Kalmár (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez - Sallai (Csoboth, 85.), Szoboszlai - Varga B.

Az első perctől érezhető volt, hogy a felek barátságos mérkőzést vívnak egymással, mert a játékosok nem óvatoskodtak, a labdaszerzések után azonnal támadásba lendültek. Ennek megfelelően mindkét csapat ígéretes akciókat vezetett, a védelmek azonban többnyire állták a sarat, az egyetlen kivételt Sallai ziccere jelentette, de a Freiburg támadója a cseh kapusba lőtt.

A játékrész második felében is kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, de valamelyest többet volt a labda a magyar csapatnál, amely veszélyesebb is volt ebben a periódusban, azonban nem sikerült előnybe kerülni, mert egy ízben a cseh hálóőr hatalmasat vetődve kivédte Szalai Attila bombáját, míg Sallai próbálkozása célt tévesztett.

S
 Sallai kiválóan játszott (Fotó: MLSZ)

Térfélcserét követően aktívabban kezdtek a vendégek, mégis a magyarok szereztek vezetést egy gyors bedobás után néhány húzásból mesterien felépített akció végén. A közel telt házas közönség öröme azonban nem tartott sokáig, mert Lang röviden hazafejelt labdáját megbüntette az ellenfél.

Összességében mezőnyjátékkal teltek a percek, de előfordultak durva belépők és kisebb kakaskodások, lökdösődések is, melyek kissé szokatlanul hatottak a barátságos meccsen. Az egyenlítés után a legnagyobb lehetőséget Szoboszlai Dominik 17 méteres szabadrúgása jelentette, azonban a Liverpool sztárja nem találta el a bal felső sarkot. Még Kerkeznek volt egy ígéretes próbálozása, amely az oldalhálóban kötött ki.

 
Marco Rossi nem használta ki az összes cseréjét (Fotó: MLSZ)

A hajrában is inkább a feszült hangulat jellemezte a pályán zajló eseményeket, így egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést. A magyar csapat továbbra is veretlen idén, a következő mérkőzésen októberben Szerbiát fogadja, és ha nyer, szinte biztosan kijut az Európa-bajnokságra. 

MOL Sportágak
MOL Csapat