Három helyen cserél a finn meccshez képest Marco Rossi

2018. szeptember 11. kedd 11:08

Marco Rossi érzi a nyomást a görögök elleni meccs előtt, három helyen változtat a csapatán, de ugyanabban a felállásban fog játszani a magyar futballválogatott.

Története leghosszabb, hazai pályán elért negatív sorozata elkerüléséért küzd a magyar válogatott, amely legutóbbi három mérkőzését elveszítette Budapesten (igaz, ezek barátságos mérkőzések voltak). Nincs könnyű helyzetben Marco Rossi, aki ennek ellenére elszántan készül csapatával Telkiben a Görögország elleni, keddi Nemzetek Ligája-találkozóra.

Nemcsak a hazai mérkőzések elvesztése, hanem az elmúlt időszak sikertelen találkozói is mind rányomják a bélyegüket a csapat hangulatára" - mondta az olasz kapitány a hétfői sajtónyilvános edzés előtt. "Nem keresek kifogást, mindig magamra vállalom a felelősséget, így a finn mérkőzést is. Rajtam egyedül az elmúlt találkozó terhe van, míg a fiúkon több elvesztett mérkőzés felelőssége, ezért elég nagy a nyomás a csapaton."

Szurkolók nélkül nyomás sincs?

Rossi hozzátette, abszurd helyzet, hogy szurkolók nélkül rendezik a keddi találkozót annak a büntetésnek a nyomán, amelyet az Európai Labdarúgó Szövetség még a románok elleni, 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki. A futballnak szurkolók nélkül semmi értelme. Abszurd ez a helyzet, mondom ezt anélkül, hogy vitatnám a döntés jogosságát. Nem tudom, mennyire fog segíteni a játékosokon, hogy a szurkolók nyomása nem lesz jelen a stadionban" - fejtette ki Rossi.

 
Fotó: mlsz.hu
 
Az 54 éves edző arról is beszélt, hogy amikor elvállalta a posztot, úgy vélte, lesz néhány játékos, akik nem lesznek elég motiváltak, de az együtt töltött nyolc nap alatt belátta, tévedett. "Mindenki teljes mellszélességgel odatette magát, mind többet és többet akarnak. A rosszul sikerült első meccs után mennünk kell tovább, a jövőre koncentrálni, pozitívnak maradni és mindennek meg lesz az eredménye" - fogalmazott.

Három helyen változtat a finn csapaton

A keddi találkozóról elmondta, ugyanolyan taktikai felfogásban áll majd fel a csapata, mint Finnországban, csak három helyen tervez változást, azokat a játékosokat cseréli majd le, akiket fáradtabbnak látott. "Amit kértem a csapattól, azt alapvetően megvalósította. Három-négy súlyos hibát követtünk el, ezek eredménye lett a gól és a kapufák. A statisztika azonban jól mutatja, hogy nem voltunk alárendelt szerepben" - tette hozzá Rossi.

A játékosok közül Kovács István rámutatott, mindenben előre kell lépni a finnek elleni összecsapáshoz képest, bár véleménye szerint jól játszottak Tamperében. "Tudtunk labdát tartani, tudatos akciók nyomán alakultak ki a helyzeteink, amiket a héten többször is gyakoroltunk" - mondta a MOL Vidi FC játékosa, aki kifejtette, a szövetségi kapitány hasonló szerepkört vár el tőle a középpályán, mint amilyet klubcsapatában játszik.

 
Fotó: mlsz.hu
 
Újságírói kérdésre, mely szerint lát-e hasonlóságot a görög válogatott és az AEK Athén között, amellyel klubjával nemrég találkozott a Bajnokok ligája utolsó selejtezőkörében, azt felelte: bár több athéni játékos is itt lesz, mégis más szintet vár a találkozótól.

"Többségük nem biztos, hogy kezdő lesz, hiszen sok jó légiós van a keretükben. Ahogy az Athén ellen sem a Videoton volt a favorit, úgy most sem a magyar válogatott lesz a meccs esélyese. De ezért szép a sport, most be tudjuk bizonyítani, hogy itt a helyünk" - mondta Kovács, aki hozzátette, a hibák kiküszöbölésével nagyot léphetnek előre a találkozón, amely véleménye szerint más stílusú lesz, mint a finnek elleni volt.

A görög együttes nagyobb játékerőt képvisel, mint a finn. Leginkább védekezésben kell fejlődnünk - mondta a középpályás. "A hazai pálya előnyét élvezzük, noha sajnos nézők nélkül." Az meccset a fehérorosz Alekszej Kulbakov vezeti 20.45-től a Groupama Arénában.

Kezdőt tippelt az MTI

Az MTI megtippelte a kezdőcsapatunkat, a nevekben lehet, hogy stimmel majd a csapat, a felállásban azonban egészen biztosan nem. Azért megmutatjuk:  

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Lang Ádám, Bese Barnabás, Fiola Attila - Kleinheisler László - Nagy Ádám, Kovács István, Sallai Roland - Szalai Ádám, Eppel Márton

MOL Sportágak
MOL Csapat