Hatást akartunk gyakorolni, és ez sikerült, de több nem

2018. október 05. péntek 09:55

Marko Nikolic csalódott, mert nem járt pont a Chelsea otthonában a MOL Vidi jó teljesítményéért, de büszke a csapatára és a kiutazó szurkolókra.

Örömteli hír, hogy a MOL Vidi FC, amely a szezon kezdete óta rendületlenül szállítja a remek teljesítményeket az európai porondon, már eljutott odáig, hogy Marko Nikolic vezetőedző szomorúan nyilatkozik egy Chelsea otthonában elszenvedett szűk vereség után. Nikolicon érezni lehetett, hogy nagyon sajnálja az 1-0-s vereséget, mert volt néhány nagyon komoly helyzete a Vidinek Londonban.

Hiába a remek helytállás, kikapott Londonban a MOL Vidi

Európa-liga, L csoport, 2. forduló: Chelsea (angol)- MOL Vidi FC 1-0 (0-0)Stamford Bridge, 39 925 néző, v.: Zelinka (cseh) gólszerző: Morata (70.) sárga lap: Nego (14.), Huszti (44.), Milanov (56.) Chelsea: Arrizabalaga - Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson - Kovacic, Fabregas, Loftus-Cheek (Barkley, 66.) - Pedro (Hazard, 54.), Morata, Willian (Moses, 74.)

„Vegyes érzések kavarognak bennem. Tegnap a sajtótájékoztatón igyekeztem bemutatni a csapatomat és azt mondtam, hogy harcosok vagyunk, akik éles meccset jöttek játszani, akkor is, ha nagyon tiszteljük a Chelsea-t. Azt is mondtam, hogy a hazaiak jelenleg benne vannak a világ tíz legjobb csapatában, ezt pedig most is tartom. Azért jöttünk, hogy hatást gyakoroljunk mindenkire, ez végül sikerült, de több nem, azaz pontot nem szereztünk.

Természetesen a szerb szakember is kiemelte a szurkolókat, akik gyakorlatilag az egész meccsen leszurkolták a hazaiakat, és nekik volt köszönhető, hogy remek hangulat volt a Stamford Bridge-en.

 
MTI
 
"A játékosok egy nagyon jó meccset játszottak, érdekes mérkőzést láthattak a helyszínen a nézők. De egyszerűen túl sok helyzetet hagytunk ki, ez idegenben a Chelsea ellen nem fér bele, így ők megnyerhették a meccset. Gratuálok mindenkinek, aki pályára lépett és külön gratulálok a szurkolóinknak, nagyon büszke vagyok arra, hogy milyen szurkolást nyújtottak. Hasonlót várok tőlük a vasárnapi bajnokin is.”
 
Az edzőhöz hasonlóan Juhász Roland is a szurkolók méltatásával kezdte, aztán elmondta, elégedett a csapat teljesítményével, hiszen a megbeszéltek szerint zártan védekeztek, és nem tudták megbontani őket az angolok. 
 

Nego nem látta Scepovicot

Támadásban Loic Nego volt a Vidi legjobbja, a francia játékos aktív volt, és bátran vállalkozott. A legnagyobb helyzet is az ő nevéhez fűződött, amikor egy szép csellel tisztára játszotta magát, de ballal kellett lőnie, így nem volt elég erő a lövésében. Erről is beszélt a mixed zone-ban a francia játékos.

A Chelsea edzője, Maurizio Sarri nem volt éppen elégedett a csapata játékával, de elmondta, a legfontosabb a győzelem volt számukra. "Olyan mérkőzésen vagyunk túl, melyen nagyon sok gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki az ellenfelünk kapuja előtt, ezek azonban rendre kimaradtak, emiatt van bennem hiányérzet."

 
"A második félidőben azonban sikerült megszereznünk a győztes találatot, és mindent figyelembe véve a győzelem, és az ezért járó három pont volt a legfontosabb."

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ellenfelünknek is volt két-három helyzete, de mi futballoztunk jobban. Úgy gondolom, a nézők jó mérkőzést láthattak ma este. Ellenfelünkről nem szeretnék bővebben nyilatkozni, hiszen nem ez a fontos, hanem az, hogy megnyertük a mérkőzést, és száz százalékos teljesítménnyel vezetjük a csoportunkat" - mondta az olasz szakember.

MOL Sportágak
MOL Csapat