Hazai döntetlennel kezdett az Európa Ligában a DAC

2018. július 13. péntek 00:28

Marco Rossi nem tudott győzelemmel búcsúzni a dunaszerdahelyi szurkolóktól, a DAC csak döntetlent játszott az EL-selejtezőben a grúz Dinamo Tbiliszivel.

Európa-liga, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
FC DAC 1904 - Dinamo Tbiliszi 1:1 (1:1)
V: Irfan Peljto (bosnyák) - Senad Ibrisimegovics (bosnyák), Davor Beljo (bosnyák)
Góllövők: 30. Bayo, ill. 15. Zivzivadze
Sárga lap: 54. Bayo, ill. 90+ Buliskeria

DAC: Macej - Záhumenský, Šatka, Huk - Šimčák (46. Kalmár), Ljubičić, Koštrna, Herc, Vida K. (67. Tretyakov) - Pačinda (79. Divković), Bayo

Dinamo Tbiliszi: Buliskeria - Kharabadze, Lochosvili, Kobouri, Rukhaia - Ninua, Ivanisenia, Ivanishvili (46. Ergemlidze), Kiteishvili, Shulaia (81.Kardava) - Zivzivadze (72. Vatsadze)

Az első meccs után a Dinamo Tbiliszi áll továbbjutásra, hiszen vezetést szerzett, amit csak kiegyenlíteni tudott a DAC. A találkozó dinamikus játékot és a két gól mellett sok kimaradt hazai helyzetet hozott. A grúz ellenfél helyzetkihasználásban ma jobb volt a dunaszerdahelyieknél, akik sajnos többszöri próbálkozás után csak egyszer tudták bevenni a vendégek kapuját. Marco Rossi így döntetlennel búcsúzik a DAC hazai kispadjától, ám keserűségre így sincs semmi ok, hiszen egy hét múlva a grúz fővárosban még meglehet a továbbjutás.

„A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón azt hangsúlyoztam, hogy a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. Sajnos a 15. percben már vezetést szereztek a vendégek, az utolsó pillanatokban pedig akár a győzelem is az övék lehetett volna, de ilyen a foci. Šimčákot taktikai megfontolásból cseréltem le a szünetben, Kalmár pályára küldésével pedig a 3-4-1-2-es felállásról átálltunk a 4-3-3-as hadrendre, de ez sem hozott gólt" - mondta Marco Rossi a klub honlapjának.

"Nem haragszom a játékosaimra, mindent megtettek, ami erejükből tellett. Tovább kell dolgoznunk a héten, hogy győzni tudjuk a visszavágón. Nem láttam még a mai meccs statisztikáit, de biztos vagyok benne, hogy a játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél, 7-8 gólhelyzetet is kialakítottunk. Az elmúlt bajnoki szezonban is sokszor voltunk eredményesek idegenben, ebben bízunk a jövő héten is. Több szerencsére is szükségünk lesz a tbiliszi visszavágón. Akárcsak a szurkolóink, én sem vagyok boldog ma este, mert egyértelműen győzelemmel szerettem volna búcsúzni a MOL Arénától.”

MOL Sportágak
MOL Csapat