Hiába a rengeteg helyzet, újra pontot vesztett az FC DAC

2019. augusztus 18. vasárnap 22:04

A hiányzók és a csapat fiatal átlagéletkora miatt újra pontot vesztett a DAC a szlovák bajnokságban, mert nem tudta értékesíteni a helyzeteit.

Fortuna Liga, 5. forduló
FC DAC 1904 - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)
MOL Arena, 7467 néző
Gól: 75. Taiwo, ill. 8. Sidibe
Sárga lap: 47. Rota

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Beskorvainyi (72. Davis), Koštrna (K) - Oravec, Vida M., Taiwo (90. Veselovský), Vida K., Divković (61. Fábry) - Ramirez

Michalovce: Kira - Rota, Carrillo, Chervak, Vojtko - Savvidis - Popovits, Turik (89. Grič), Žofčák (K) (80. Danko), Kolesár (69. Kountouriotis) - Sidibe

A több hiányzó, köztük a csapatkapitány, Kalmár Zsolt, illetve a csapat fiatal átlagéletkora miatt újra ugyanaz volt a gondja a DAC-nak a Michalovce ellen, mint korábban: hiába a rengeteg helyzet, ha nem születik belőlük gól.

„Rosszul kezdtük a találkozót" - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője. "Divković labdavesztése után a védelem rosszul oldotta meg a feladatát, ebből kaptuk a gólt. Az első játékrészben 3-4 helyzetünk is volt. Fiatal csapatunk van, és most nehéz helyzetbe kerültünk az első félidőben. Kalmár és Ronan is hiányozott a középpályáról. Az előző szezonban bepattantak a labdák az ellenfél kapujába az utolsó percekben, most nem. De elégedett vagyok a csapattal, és kijár nekik az elismerés."

"Minden csapat kontrákra rendezkedik be ellenünk. Hogy krízis lenne a csapatban? Azt nevezném krízisnek, ha egy gyermekeket szállító menekülthajó elsüllyed a tengerben. Tavaly még mindenki a mellét verte, és azt kiabálta, hogy Hyballa a sztár. És hogy mit szólok a szurkolói reakciókra? Szeretem ezt az országot, szeretem ezt a klubot, de ha valaki beszól, akkor visszaszólok. Nem azért vagyok itt, hogy seggbe rúgjanak, nem úgy neveltek a szüleim. "Jan Van Daele sportigazgatóval és Világi Oszkár tulajdonossal folyamatosan egyeztetünk. Tudjuk, hogy kulcsjátékosok távoztak, és fiatalok érkeztek a helyükre. Akárcsak a Trencsén ellen, most is jó meccset játszottunk.”

MOL Sportágak
MOL Csapat