Hiába a sok DAC-helyzet, a Slovan nyert a MOL Arénában

2020. július 02. csütörtök 09:53

A sérülésektől tizedelt DAC rengeteg helyzetet alakított ki, a vezetést is megszerezte a Slovan elleni rangadón, de végül a rutinos - és már bajnok - pozsonyiak nyerték a mérkőzést.

Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló
FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 1:3 (1:1)
MOL Aréna, 6120 néző
Góllövő: 17. Kalmár, ill. 21. Medved, 82., 90+4. Moha
Sárga lap: 45+3. Blackman, 69. Ramirez, ill. 30. Ján Kozák (edző), 52. Rabiu

DAC: Jedlička - Blackman, Bednár (39. Malý), Kružliak, Davis - Schäfer (87. Sharani), Njie (72. Fábry), Kalmár (K), Balić - Divković, Ramirez

Slovan: Greif - Abena, Bajrić, Božikov (K) - De Kamps (75. Da Silva), Rabiu - Medveděv, Strelec (64. De Marco), Moha - Medved (67. Nono), Ožbolt

„Szeretnék gratulálni a Slovannak a bajnoki címhez, amit a szezonban nyújtott teljesítményéért megérdemelt" - kezdte az értékelését Bernd Storck, a DAC edzője. "Köszönöm nekik a rugalmasságot is, ami lehetővé tette, hogy a mai találkozót újra ennyi néző előtt játszhassuk."

Kiváló meccset láttunk. Két nagyon fiatal játékossal álltunk fel, akik nem okoztak csalódást, akárcsak a többi játékos sem. A gólunkat egy szöglet előzte meg, az egyenlítő találat előtt pedig több hibát is vétettünk. Ha betaláltunk volna rögtön a második félidő elején, akkor más lehetett volna a végeredmény. Gólt kellett volna rúgnunk, hogy ne 1:3 legyen a vége. A Slovannak tapasztaltabb focistái vannak."

 

"Valóban sok a sérültünk, és sárga lapos eltiltottunk is lesz a Zsolna ellen, de ez nem jelenthet problémát. Ez egy ilyen helyzet, meg kell oldanunk. Sok tehetséges srác futballozik az U19-es csapatban. Megtaláljuk a megoldást arra, miként álljunk fel szombaton. Nem féltem a csapatot, és a jövőtől sem tartok. Tudom, mit kell tennünk ahhoz, hogy jövőre a Slovan kihívói lehessünk a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Nagyszerű volt ma újra ennyi szurkoló előtt játszani. Ma voltak a legtöbben, azóta, hogy kitört a járvány, és fantasztikus hangulatot teremtettek. A szurkolóink a 12. játékosunk.”

MOL Sportágak
MOL Csapat