Hivatalos: nem tudta megvédeni bajnoki címét a MOL Vidi

2019. április 27. szombat 19:16

A Puskás Akadémia az utolsó percekben egy öngóllal mentett pontot a MOL Vidi FC otthonában a MOL Aréna Sóstóban, így bajnoknak tekinthető a Ferencváros.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
MOL Vidi FC - Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
MOL Aréna Sóstó, 2585 néző, v.: Kassai
gól: Milanov (54., 11-esből), illetve Kovácsik (85. - öngól)
sárga lap: Vinícius (92.), illetve Szolnoki (91.) 

MOL Vidi FC: Kovácsik - Stopira, Juhász R., Vinícius, Tamás K. - Nego, Nikolov, Pátkai - Kovács I. Milanov (Hodzic 88.) - Futács (Scepovic 70.)

Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. - Poór (Heris 84.), Hegedűs J., Hadzsiev, Nagy Zs. - Mioc, Szolnoki - Sós (Radó 73.), Vega, Szakály P. (Kiss T. 61.) - Knezevic

A mérkőzés elején nagy fölényben játszott a Vidi, sokat birtokolták a labdát a fehérváriak, de igazi gólhelyzetbe nem kerültek. A Puskás megszállta kapuja előterét és gyors ellentámadásokat vezetett, amelyek több veszélyt hordoztak magukban. A félidő közepén Juhász Roland szöglet utáni fejesét Hegedüs Lajos tolta a felső lécre, majd a túloldalon Josip Knezevic szabadrúgása alig kerülte el a fehérvári kaput.

A gól nélküli első játékrészt követően a második félidő elején megszerezte a vezetést a Vidi: a Kovács István buktatásáért megítélt tizenegyest Georgi Milanov váltotta gólra. A Puskás hátrányba kerülve magához ragadta a kezdeményezést, de csak egy nagy hazai védelmi hiba utáni öngólból tudott egyenlíteni Kovácsik Ádám öngóljával. A kapus néhány perc múlva javította hibáját, Kiss Tamás lövését hárította nagy bravúrral, így maradt az 1-1-es döntetlen, amivel eldőlt, hogy a Ferencváros lett a bajnok.

MOL Sportágak
MOL Csapat