Huszti Szabolcs a Videoton játékosa lett

2018. január 11. csütörtök 15:11

Az utóbbi évtized egyik legjobb magyar futballistája hazatért: Huszti Szabolcs a Metz, a Hannover, a Zenit, és a Frankfurt után Fehérváron folytatja.

Az 1983-as születésű Huszti Szabolcs villámkarriert futott be Magyarországon, a Sopronból válogatta be Lothar Mätthaus szövetségi kapitány, majd a Ferencvárosnál is meghatározó játékos lett. Fiatalon belevágott a légióskodásba, a francia Metz után a Bundesligában szereplő Hannover játékosa lett, ahonnan az UEFA-Kupa címvédőjéhez, az orosz Zenithez igazolt.

Ebben az időszakban mondta le a válogatottságot, majd később - orosz bajnokként és kupagyőztesként - visszatért a Hannoverhez. A második Bundesliga-időszak még az elsőnél is jobban sikerült, Huszti mégis elfogadta a kínai Csangcsun Jataj hívását. Itt kétszer is játszott, a kettő között pedig újra a Bundesligában, az Eintracht Frankfurtban futballozott. 

Őszinte leszek, korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon – ezúton is köszönöm Peter Friar-nek a segítséget, akivel együtt dolgoztam az elmúlt hónapokban – ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal és Marko Nikoliccsal is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza" - mondta a Vidi honlapjának Huszti.

"Később aztán sok „apró” dolog megváltoztatta a véleményem. Kovács Zoltán is rengetegszer kereste Vladan Filipovicsot, Marko Nikolics külön felvázolta nekem a terveket, Juhász Rolival is sokat beszélgettem, Danko Lazovics is felhívott, Garancsi Istvánnal is leültünk és mindenki biztosított arról, hogy a Vidinek komoly céljai vannak. Hosszú távú szerződést írtam alá, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam” - mondta Huszti Szabolcs.

MOL Sportágak
MOL Csapat