Idén sem sikerült a trónfosztás a DAC-nak

2021. május 15. szombat 20:38

A szlovák bajnokság utolsó előtti fordulójában a DAC döntetlent játszott Trencsényben, a Slovan viszont nyert, és az utolsó fordulótól függetlenül bebiztosította bajnoki címét.

Fortuna Liga, rájátszás, 9. forduló
AS Trencin- FC DAC 1904 1:1 (0:0)
Góllövők: 90. Corryn, ill. 58. Beskorovainyi
Sárga lap: 49. Ramirez

DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis - Divković (68. Moumou), Schäfer (76. Njie), Balić (86. Müller), Taiwo - Nicolaescu (46. Nebyla), Ramirez

Trencsén: Kukučka - Ligeon, Ramon (K), Križan, Madu - Lavrinčík - Gaži (72. Corryn), Zubairu, Kadák, Ghali - Ikoba

„4-4-2-es felállásban kezdtük a meccset, de nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna" - mondta Németh Antal, a DAC megbízott edzője. "Főleg támadásban, de a védekezésünk sem volt olyan, amilyennek terveztük, mert a Trencsénnek volt néhány lehetősége a gólszerzésre. A második játékrészben Nebyla érkezésével megváltoztattuk a taktikánkat, átálltunk 4-2-3-1-es hadrendre. A második félidőben jobbak voltunk, uraltuk a játékot, és sikerült is megszereznünk a vezetést. Az egyenlítő találatot a ráadásban kaptuk, emiatt csalódott vagyok. "Összességében azonban a Trencsén megérdemelten tartotta itthon az egyik pontot.”

A DAC a döntetlen után már biztosan nem lehet bajnok, a Slovan megvédte a címét, de a dunaszerdahelyiek második helyét sem fenyegeti veszély, a Nagyszombat elleni rangadón már örömjáték vár a DAC-ra. 

MOL Sportágak
MOL Csapat