Indul a Rossi-korszak és a Nemzetek Ligája-kaland

2018. szeptember 08. szombat 09:47

A magyar futballválogatott Finnországban kezdi meg a Nemzetek Ligája-sorozatot, ez lesz Marco Rossi első mérkőzése a magyar csapat kispadján.

A magyar válogatot rendben megérkezett Finnországba, ahol egyszerre kezdődik meg a Marco Rossi-korszak, illetve a Nemzetek Ligája-sorozat, amely a selejtezők mellett újabb esélyt kínál a mieinknek a 2020-as Eb-re való kijutásra. Ehhez első körben az kell, hogy megnyerjük a finn, a görög és a lett válogatottból álló csoportot.

"Alaposan elemeztük a finnek játékát, pontról pontra végignéztük, milyen ellenféllel szemben hogyan játszottak a mögöttünk álló sorozatokban. Úgy gondolom, ahogy korábban is, most is 4-4-2-es felállásban lép majd pályára ellenfelünk, és várhatóan az első percektől támadóan, egészséges agresszivitással lépnek majd fel ellenünk. Természetesen ezt is figyelembe vettük a felkészülés során, minden várható szituációra igyekezett megoldást találni a szakmai stáb" - mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az olasz szövetségi kapitány.

Nem egy meccsre készülünk

Rossi a kezdőjéről nem akart beszélni, de felhívta a figyelmet rá, hogy kedden már újabb, hasonlóan fontos meccset játszik a csapat, így a játékosai erőnléte is fontos szerepet játszik. "Ami a holnapi kezdőcsapatot illeti, van még egy-két nyitott kérdés, de szombat délelőttre azok is eldőlnek majd. Ezzel kapcsolatban azt is szem előtt kell tartani, hogy kedden újabb megmérettetés vár ránk Görögország ellen, fontosak a regenerációs és a szakmai szempontok is."

"Összességében nyugodt szívvel mondhatom, felkészültünk az ellenfelünkből, felkészültünk az összecsapásra. Ha az ember egy országot képvisel, akkor egy nagyon különleges érzést kell, hogy érezzen. Ezt én maximálisan érzem, és persze a büszkeséggel vegyülő óriási felelősséget is – tette hozzá a kapitány.

Szelektív finn memória

A tamperei Ratina Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, sok kérdés van a magyarokkal kapcsolatban, mivel Marco Rossi csak nemrég vette át az együttes irányítását, így nem igazán tudja, mit várjon a riválistól. Hozzátette, többek között ezért is rendkívül nehéz lenne jósolnia, mint ahogyan arra sem tudott válaszolni, milyen eredménnyel lenne igazán elégedett, hiszen ez függ a mérkőzés képétől.

A szövetségi kapitány a magyarok közül Szalai Ádámot emelte ki, aki a Bundesliga első két fordulójában háromszor volt eredményes, valamint Kleinheisler Lászlót nevezte még meg mint veszélyes futballistát.

A sajtótájékoztató vidám pillanata volt, amikor az egyik magyar újságíró felidézte az elmúlt évtizedek finn-magyar párharcait, melyek az utolsó percekben dőltek el. Ezek közül az 1997-es, emlékezetes világbajnoki selejtezőre - amelyen a magyarok olyan finn öngóllal egyenlítettek és érték el a pótselejtezőt, hogy az utolsó három játékos, aki a labdához ért, kivétel nélkül finn volt - azonnal egy hangos arra nem emlékszünk reakció érkezett. Nem baj, mi igen. 

MOL Sportágak
MOL Csapat