Jobb csapat vagyunk, be kell jutnunk a kupadöntőbe!

2020. május 26. kedd 11:13

Kovácsik Ádám tiszteli a Mezőkövesdet, és nem számít könnyű meccsre a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján sem, de biztos benne, hogy a Vidi jut a fináléba.

Mindent összevetve kiváló eredménnyel tudta le a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését a MOL Fehérvár, amely 1-1-es döntetlennel távozott Mezőkövesdről. A kupa címvédője sokáig vezetett a bajnokság harmadik helyén álló Kövesd otthonában, végül egy szöglet utáni kavarodást kihasználva egyenlítettek a hazaiak.

“Van bennünk hiányérzet, hiszen sokáig vezettünk, de úgy gondolom, a mérkőzés képének megfelelt a döntetlen, ami egyébként sem egy rossz eredmény” - mondta a MOL Csapatnak a MOL Fehérvár válogatott kerettag kapusa, Kovácsik Ádám.

Jó kis meccs volt

“A Mezőkövesd kellemetlen ellenfél. Nagyon jó kis csapatot épített Kuttor Attila, nehéz ellenük játszani, főleg idegenben. Ha csak azt nézzük, hogy a bajnokságban 0-0-t játszottunk Mezőkövesden, akkor egyértelmű, hogy jó eredmény az 1-1, hiszen megvan az idegenbeli gólunk, és nem hátrányból várjuk a visszavágót” - magyarázta a kapus.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 
“Úgy gondolom, nagyon jól kezdtük a kövesdi mérkőzést, a gólig uraltuk a meccset. A gól után azonban alaposan beleerősítettek a hazaiak, az első félidő utolsó tíz percére pedig, ne szépítsük, eléggé beszorultunk. Meleg pillanatokat éltünk át, rúgtak kapufát is, és nekem is védenem kellett néhányszor, de szerencsére sikerült megtartanunk az előnyünket” - idézte fel az első meccset Kovácsik.

“A második félidőben taktikusan játszottunk, úgy gondolom, kézben tartottuk a mérkőzést. Voltak helyzetek itt is, ott is, de a végén a Mezőkövesd tudott kihasználni egy helyzetet, így alakult ki a döntetlen. "Ez egyébként előjelnek sem rossz, hiszen a nyolcaddöntők óta most értük el a legjobb eredményt: Újpesten 0-0-ra végeztünk, Zalaegerszegen pedig 2-0-ra kikaptunk a negyeddöntőben, úgyhogy az 1-1-gyel nem lehetünk elégedetlenek.”

Minden a visszavágón dől el

“Mi vagyunk a jobb csapat, és nyernünk kell hazai pályán” - szögezte le Kovácsik, aki szerint a keddi (05.26) visszavágón óriási hiba lenne a MOL Fehérvár részéről 0-0-ra játszani. “Tény, hogy mi vagyunk kedvezőbb helyzetben, de egy gól bármikor lehet találni, elég egy elcsúszó védő, vagy egy lecsúszó lövés, és máris bajban vagy. A fejünkbe kell vésnünk, hogy egy olyan csapattal játszunk, amely a bajnokságban alaposan elverte a Ferencvárost is.”

 
A kapus elmondta, összességében nem érezte rossznak a csapat játékát, holott lehetett rá számítani, hogy a közös játék, illetve a mérkőzések hiánya nyomot hagy az összjátékon. “Tulajdonképpen nem volt ez rossz, még ha néhol tényleg érezhető volt, hogy régen játszottunk már utoljára tétmeccset."Bár néhányszor a felkészülési meccseken, illetve a kövesdi kupameccsen is védenem kellett, nem mondható, hogy átjáróház lett volna a védelmünk, és szerintem a passzjátékunk sem volt rossz.”

“Azért az is látszik, hogy még kell egy kis idő, mire újra elkapjuk a fonalat. Sokat kell még gyakorolnunk, hogy visszajöjjenek az automatizmusok, például a pontrúgások levédekezésénél feltétlenül” - utalt a hajrában kapott, kövesdi gólra a kapus.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 
A visszavágót kedden, 18h-tól rendezik, az M4Sport élőben közvetíti a mérkőzést. A másik ágon MTK-Kispest párharc zajlik, az első meccsen a Hungária körúton 0-0-ra végeztek a felek, azaz a Honvéd várja jobb helyzetből a visszavágót. Tavaly Vidi-Honvéd döntőt rendeztek, a papírforma szerint megismétlődhet a párosítás 2020-ban is.
MOL Sportágak
MOL Csapat