Juhász: Ennyi helyzetünk talán egyszer sem volt ősszel

2019. február 11. hétfő 11:50

Juhász Rolandot csapatkapitányként még jobban megviseli a MOL Vidi gyenge tavaszi rajtja, de hiába nőtt a hátrány a tabellán, nem adja fel a harcot.

Ennél rosszabbul nem is indulhatott volna a tavaszi szezon a MOL Vidi FC számára. A tavaszt ötpontos hátrányból indító fehérváriak két, a tabella alsó részében álló ellenféltől is hazai pályán szenvedtek vereséget, így ahelyett, hogy csökkent volna a Ferencváros előny, a budapestiek még jobban megléptek a Viditől. A két váratlan pofon után a csapat kapitányát, Juhász Roland sem a legjobb hangulatban értük utol.

“Szűk két hónap alatt az ember nem felejt el futballozni, nem lesz egy jó csapatból rossz, főleg úgy nem, hogy közben még erősödik is. Valamiért mégis óriási a kontraszt az őszi szezon zárása és a tavaszi rajtja között, de a válasz nem olyan egyszerű, mint sokan gondolják” - mondta a MOL-csapatnak a védő

Nem a játékkal van a gond

“Sokkal könnyebb dolgunk lenne a hibakereséssel, ha arról lenne szó, hogy semmi nem működik, és fejetlenül szaladgálunk a pályán, de ez nem így van. A társaimmal pont arról beszélgettünk, hogy talán egész ősszel nem volt olyan meccsünk, ahol annyi helyzetet alakítottunk ki, mint mondjuk a DVTK ellen, szombaton. Ott vagyunk az ellenfél kapuja előtt, kialakítjuk a helyzeteket, csak nem lőjük be őket.”

 
Fotó: molvidi.hu
 
“Talán arról van szó, amit Marko Nikolic is mondott: az elmúlt másfél évben sokszor volt szerencsénk, az 50-50-es szituációk a mi javunkra dőltek el, most pedig a sors benyújtja a számlát, mert úgy néz ki, most minden ellenünk dolgozik” - idézte fel a szerb szakember meccs utáni interjúját a védő.
 

A statisztikák egyértelműen alátámasztják Roli gondolatait, hiszen míg a diósgyőriek mindössze kétszer próbálkoztak kapura lövéssel, és mindkettőből gól született, addig a Vidi hiába fogta kartácstűz alá a vendégek kapuját, mindössze egyszer találta el azt.

“Sajnos a játék már csak ilyen: mindig vannak hullámvölgyek. Emberek vagyunk, nem gépek, és vannak olyan időszakok, amikor hiába dolgozol ugyanannyit, mint korábban, hiába teszel bele ugyanannyi energiát, a végeredmény csalódást okoz. De én azt mondom, mindig a nehéz helyzetekben derül ki, milyen sportember valaki!” - tette hozzá elszántan Juhász.

Ha a csapatnak nem megy, jönnek a hibák is

A rutinos védő természetesen ezúttal is önkritikusan nyilatkozott. “Amikor az ember érzi a pályán, hogy hiába feszül meg, valahogy nem akar összejönni semmi, meginog az önbizalma is, és ilyenkor jönnek a hibák. Nem vagyok kivétel ez alól én sem, hiszen követtem el olyan hibát, amit már nagyon régen nem.”

“Ahogy az is igaz, hogy régen dolgoztunk ki ennyi helyzetet, úgy az sem kérdés, hogy ennyi gólt is nagyon régen kaptunk utoljára. Sajnos az ilyen időszakokban mindig benne van, hogy az ellenfelek kevés helyzetből is gólokat lőnek, és míg nekik bemennek a “százból egy”- kategóriájú lövéseik is, addig mi a legkönnyebb helyzeteket is elhibázzuk” - mondta Juhász, aki nem is tagadja, hogy csapatkapitányként még jobban megviselik az elmúlt hetek, mint a csapattársait.

 
Fotó: molvidi.hu
 
“Nekem az öltözőben mindenki másnál nagyobb a felelősségem, és igyekszem is pozitív légkört teremteni. Azt kell mondjam, a Puskás Akadémia elleni vereség után az egész társaság nagyon lankadt volt a hét elején, de ahogy közeledett a DVTK elleni mérkőzés, úgy lett egyre jobb a hangulat. Jó edzéseink voltak, egymást biztatva, nagy becsvággyal dolgoztunk, és jó állapotban léptünk pályára a diósgyőriek ellen. Aztán tessék, láttuk, mi történt” - dohogott Juhász.

Semmi nem veszett még el

A helyzet már most sem könnyű, hiszen a Ferencváros már kilenc ponttal vezet a MOL Vidi előtt, de lehetne még rosszabb is, ha az Újpest nem egyenlít ki a Fradi elleni derbi 94. percében.

“A sors valamit felkínálta az esélyt, de nem bízhatunk a Fradi botladozásában, mert akkor semmire sem jutunk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz tavasz vár ránk, most pedig még nehezebb lesz, de eszünk ágában nincs feladni a harcot. Menni kell tovább előre, el kell hinnünk, hogy nincs nagy baj, és akkor visszajön az önbizalom és a játék is. Egy győzelem kell, amitől átszakadnak a gátak.”

 
fotó: molvidi.hu
 
A tabella alapján most nehezebb feladat vár a Vidire, mint az első két fordulóban, hiszen az MTK otthonában kellene jó eredményt elérni, igaz, a Fradira is rangadó vár: a negyedik helyen álló Debrecenhez utaznak.

“Két papíron nyerhető meccset veszítettünk el, ráadásul hazai pályán, így semmiképpen nem vehetjük félvállról az MTK elleni meccset. Erős csapat otthonában kell győznünk, amihez jó teljesítményt kell nyújtanunk, de abban bízom, hogy ha sikerül, akkor visszazökkenünk a normális kerékvágásba” - magyarázta Juhász.

“A motiváció, az alázat továbbra is megvan. Hinnünk kell magunkban, és akkor újra az elmúlt időszakban látott Vidit kapjuk vissza. Nagyjából ötven nappal azután, hogy legyőztük a Fradit, és pontot raboltunk a Chelsea-től, két hazai vereséggel folytattuk a szereplésünket. Ha valami feltüzelheti a csapatot, ez biztosan az” - tette hozzá eltökélten a védő.

MOL Sportágak
MOL Csapat