Juhász: Nem arrogánsak voltunk, hanem rosszul játszottunk

2019. augusztus 08. csütörtök 12:35

Juhász Roland beismerte, hogy nem érdemelt továbbjutást a MOL Fehérvár a Vaduz ellen, de ettől csak még jobban fáj, hogy a védőnek így kell búcsúznia a nemzetközi porondtól.

“Most már egy fokkal jobban” - mondta bánatosan Juhász Roland, a MOL Fehérvár csapatkapitánya az obligát beköszönő kérdésre válaszolva. “Nem tagadom, alaposan megfogott, ami történt, de muszáj voltam tartani magam, mert egy csapatkapitánynak a sikerek és a kudarcok idején is vezetnie kell az öltözőt.”

Fájdalmas meglepetés: kiesett az EL-ből a MOL Fehérvár

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó: FC Vaduz-MOL Fehérvár FC 2-0 (0-0, 1-0, 2-0) - hosszabbítás utánVaduz, 1253 néző, v: Lukjancukas (litván) gólszerzők: Gajic (60.), Coulibaly (100.) sárga lap: Antoniazzi (45+1., 107.), Gajic (77.), Sutter (92.), Schwitzer (104.), illetve Fiola (21.), Nikolov (28.), Futács (98.), Kovácsik (103.), Hodzic (109.) kiállítva: Antoniazzi (107.)

A fehérváriak borús hangulata abszolút indokolt, Marko Nikolic vezetőedző például pályafutása legnagyobb bukásának nevezte az FC Vaduz elleni kiesést. Látszott a játékosokon is, hogy eltart még egy darabig, mire túlteszik magukat a meglepő bukáson. “Nyertünk a bajnoki nyitányon, de nem tudtunk neki igazán örülni. Még a sokk hatása alatt vagyunk.”

Mi történt Vaduzban?

A MOL Fehérvár a lehető legkisebb előnnyel utazott el Liechtensteinbe, és a hazai, erős közepes játékát hozta Vaduzban is, ahol a vérszemet kapó hazaiak előbb kiegyenlítettek, majd a hosszabbításban a saját javukra is fordították a párharcot.

 
Fotó: MOL Fehérvár FC
 
“Nem játszottunk jól már a hazai meccsen sem, sőt ha már itt tartunk, a ZETA ellen sem. A Vaduz ellen, sajnos ki kell mondanunk, nem érdemeltünk továbbjutást. A végén ugyan kihagytunk egy fél bajnokságra való helyzetet, de a sors ilyenkor már bünteti az embert, és én is azt éreztem, hogy egész éjszaka játszhatnánk, akkor se tudnánk betalálni. Főleg Boban Nikolov helyzeténél éreztem ezt, még ha les is volt.”

“Az előfordulhat, hogy néhányan a csapatból túlságosan is a komfortzónájukban érezték magukat a Vaduz ellen, azt azonban visszautasítom, hogy nagyképűen álltunk volna a Vaduz elleni párharchoz. Volt egy kis kakaskodás a vaduzi kispadnál, biztosan ezért mondta az edzőjük, amit nyilatkozott, más jelét egészen biztosan nem tapasztalhatta annak, hogy lebecsültük volna őket, mert nem így volt” - szögezte le Juhász.

 
Fotó: MOL Fehérvár FC
 
“Nem mentséget keresek, csak kapaszkodót, amikor azt mondom, ami a Vaduz ellen kellett volna, az nem tartozik a csapatunk erősségei közé. Mi a gyengébb csapatok ellen sem esünk neki az ellenfélnek, a mi játékunk inkább a szervezettség, a masszív védekezésből indított ellentámadások."Ez a támadóbb csapatok ellen értelemszerűen jobban működik, és szenvedtünk már meg korábban is kisebb csapat ellen, elég csak a tavalyi menetelés első állomására, a Dudelange elleni párharcra gondolni, ahol könnyedén ki is eshettünk volna” - idézte fel a tavalyi BL-selejtezők első fordulóját Juhász, ahol a luxemburgi csapat a visszavágó utolsó perceiben egy kapufával és egy ordító ziccerrel hozta a frászt a fehérváriakra.

Juhász Roland, akinek igazán fáj

“Egy bajnoki vereség után lehet azt mondani, hogy jön a következő meccs, ahol lehet javítani. De az EL-ben most nem jön következő meccs, csak jövőre, és még azt is ki kell harcolni. Ez nekem azért fáj különösen, mert előfordulhat, hogy a Vaduz elleni 0-2 volt pályafutásom utolsó nemzetközi kupameccse.”

 
Fotó: MOL Fehérvár FC
 
“Kilencvenvalahány nemzetközi kupameccs után egy liechtensteini csapat elleni kieséssel zárni… Pedig ott volt a kezünkben a lehetőség, hogy egy Bundesliga-klub ellen játsszunk ki-ki-meccset. Ezek azok az esték, amikért érdemes futballistának lenni, és még mindig nem hiszem el, hogy így kiengedtük a kezünkből a lehetőséget."Úgy néz ki, nekem már nem adatik meg, hogy a MOL Aréna Sóstóban, telt ház előtt inthessek búcsút a nemzetközi futballnak” - tette hozzá szomorkásan az egykori válogatott védő.

“Ráadásul ez most egy olyan vereség volt, amiről egyből tudod, hogy sokáig veled marad. Régen éreztem magam olyan rosszul, mint csütörtök éjszaka. Talán akkor utoljára, amikor a válogatottal kikaptunk Máltán…”

Menni kell tovább előre

Juhász elmondta, csapatkapitányként az ő felelőssége is, hogy az öltözőben mindenki túltegye magát a történteken, és csak az előttük álló feladatokra koncentráljon. “Sokat tettünk azért, hogy jó csapat legyünk, de úgy látszik, még többet kell. A tavalyi menetelés sem csak úgy az ölünkbe esett, és idénre is bőven van olyan célunk, amiért érdemes és kell is dolgozni. Nem maradhat bennünk az ütés, mert csak további károkat okozunk magunknak.”

 
Fotó: MOL Fehérvár FC
 
“Ahogy tavaly a Fradi kihasználta a mi európai menetelésünket, úgy idén nekünk kell kihozni a legtöbbet abból, hogy az előttünk álló szezonban nem mi játsszuk a több meccset. A bajnokságban és a kupában is úgy kell teljesítenünk, ahogy azt a MOL Fehérvártól jogosan elvárják. Bízom benne, hogy a csapatban dolgozó dühöt pozitív energiává tudjuk váltani a pályán, és jó szezonunk lesz” - tette hozzá a csapatkapitány.
MOL Sportágak
MOL Csapat