Juhász: Nem baj, hogy magabiztosak, a Bordeaux is az volt

2018. július 26. csütörtök 15:26

Juhász Roland szerint kiváló, de távolról sem verhetetlen csapat a Ludogorec, és külön örül neki, hogy a bolgárok az első meccs után is magabiztosan nyilatkoznak.

Nagyot küzdött a MOL Vidi FC a bolgár bajnok Ludogorec otthonában, és bravúros döntetlennel térhetett haza, amivel ha csak az eredményt nézzük, a párharc esélyesévé lépett elő. Az azonban érződött a kinti mérkőzésen is, hogy az ellenfél kiváló játékosokat tudhat a soraiban, és továbbra is leszögezhető, hogy bravúr lenne a fehérváriaktól, ha sikerülne kiejteni az utóbbi időben többször is csoportkörbe jutott ellenfelet.

Bravúros pontot hozott el Bulgáriából a MOL Vidi FC

BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés: PFC Ludogorec (bolgár)- Vidi FC 0-0 Razgrad, 5500 néző, v.: Pandzic (svéd) sárga lap: Juhász (28.), Kovács (41.), Huszti (45+3.), Nego (80.) Ludogorec: Renan - Cicinho, Moti, Forster, Natanael - Djakov, Sasha (Campanharo, 61.) - Wanderson, Marcelinho, Misidjan (Lukoki, 84.) - Keserü (Swierczok, 60.)

“Férfias, nagy csata volt, ahol tulajdonképpen elértük a célunkat, de azért van bennem hiányérzet” - mondta a MOL-csapatnak Juhász Roland, aki szokás szerint magabiztosan irányította a fehérváriak védelmét.

“Szerettünk volna gólt szerezni, mert bár jó eredmény a 0-0, azért ha hazai pályán kapnánk egyet a Ludogorectől, akkor nekünk már kettőt kellene szereznünk. Készültünk rá, hogy pontrúgások után sikerül komoly helyzetet kidolgoznunk, és volt is ilyen lehetőségünk, habár szögletet például nem is rúgtunk, ha jól emlékszem. Azt gondolom, kicsit jobban kellett volna tehermentesítenünk a támadóinkat, mert így, hogy nekik is sokat kellett védekezniük, nem maradt elég energiánk a támadásokra” - mondta önkritikusan Juhász.

Kőkemény volt a Vidi

Az már a mérkőzés első perceiben érezhető volt, hogy a technikai tudásban a sok brazil játékossal felálló Ludogorec a MOL Vidi FC fölé nő, ám ezt a magyar csapat jól ellensúlyozta szervezettséggel és keménységgel. A fehérvári játékosok nem rettentek vissza, ha oda kellett tenniük magukat egy-egy párharcban, de Juhász szerint szó sem volt arról, hogy meg akarták volna félemlíteni az ellenfelet.

 
Fotó: vidi.hu
 
“Nem feltétlenül az volt a célunk, hogy tördeljük a játékot, de mindenképpen el akartuk kerülni, hogy sok területük, és sok helyzetük legyen, ezért valóban erőltettük a párharcokat. Kemény, férfias csata volt, de nem voltunk se alattomosak, se sportszerűtlenek, úgy gondolom, nem haladtuk meg azt a bizonyos határt.”

“Szerintem így kell belemenni a párharcokba egy ilyen fontos nemzetközi meccsen. Éreztetni kell az ellenféllel, hogy ott vagy a pályán, és bármit akar elérni, keményen meg kell érte küzdenie, mert te nem fogod megadni magad. Egy Bajnokok Ligája-selejtezőn alap, hogy az ember ilyen küzdőszellemmel megy fel a pályára, és - nem lebecsülve az NBI.-et - minél több ilyen meccset kell játszani ahhoz, hogy az ember felvegye a nemzetközi meccsek ritmusát. Úgy gondolom, mi megfeleltünk a kihívásnak” - tette hozzá Juhász, aki kapott egy sárgát az egyik belépője után, bár szerinte “talán a legpontosabb szerelésem volt az egész meccsen, egyértelműen a labdát vittem el.”

Mit tudtunk meg a Ludogorecről idegenben?

Az idegenbeli döntetlen remek eredmény, és a visszavágóra is könnyebb lesz felkészülni az első találkozó tapasztalataira alapozva. De mi az, amit megtudtunk az ellenfélről?

 
Forrás: vidi.hu
 
“Azt tudtuk, hogy sok kreatív játékos játszik a csapatukban, akik kiválóan érzik az összjátékot. Keményen presszingelnek, és azonnal visszatámadnak labdavesztés után, de ha sikerül átjátszani őket, akkor sebezhetőkké válnak."Úgy gondolom, a védelmük távolról sem olyan erős, mint a támadósoruk, így a visszavágón bőven lesz keresnivalónk.”

“Testközelből is megismerve a Ludogorecet azt azért leszögezhetjük, hogy nem verhetetlen csapat az ellenfelünk. Ennek ellenére pont olyan magabiztosan nyilatkoztak a meccs után is, mint előtte, de ez nem baj, sőt nagyon örülök neki. Ha másért nem, hát azért, mert utoljára tavaly nyáron, a Bordeaux játékosaitól hallottam hasonló nyilatkozatokat az idegenbeli meccs után” - tette hozzá sokat sejtetően Juhász, akinek kulcsszerepe volt a Girondins bravúros kiejtésében.

A Videoton kiverte a Bordeaux-t az Európa Ligában!

Az idegenben elszenvedett 2:1-es vereség után itthon egy 1:0-ás győzelem is a továbbjutást jelentett volna, és az ivószünet miatt 4 percesre nyúlt első félidei hosszabbítás utolsó utáni másodperceiben Stopira egy szöglet utáni kapufás fejessel meg is szerezte ezt az egy gólt.

“Az csak jó, ha lebecsülnek minket, pedig ha megnézzük az eddig lejátszott EL-meccseket, a Dudelange-nak talán több helyzete is volt, mint nekik. Ettől még persze nagyon jó csapat a Ludogorec, de mi a visszavágóra is úgy megyünk ki, hogy le akarjuk győzni őket.”

Teljesen más meccs lesz a visszavágó

A MOL Vidi FC jövő héten vélhetően más felfogásban, sőt más kezdőcsapattal áll majd ki a visszavágóra, ahol Juhász szerint “bolondság lenne hosszabbításra játszani”. A 0-0 jó eredmény, de csak addig, amíg nem kap gólt a Vidi.

“Kezdeményezőbbnek kell lennünk, az egyszer biztos. Szerencsére bő a keretünk, és ahogy idegenben, úgy otthon is az adott meccsre megfogalmazott célnak megfelelő kezdőcsapat fog kifutni a pályára.Hazai pályán nagyobb energiákat kell fektetnünk a támadásokba, mint idegenben, ezért előfordulhat, hogy több helyen is változik majd a kezdőcsapat. ”

 
Forrás: vidi.hu
 
“A szervezettséget és a zárt védekezést azonban biztosan nem adhatjuk fel, hiszen ha a bolgár csapat játékosai területet kapnak, azzal biztosan élni is fognak. Bízom benne, hogy a szakmai stáb megtalálja a megfelelő egyensúlyt a támadások és a védekezés stabilitása között.

“Előzetesen nem sok esélyt adtak nekünk a Ludogorec ellen, az első meccs után mégis jól állunk. Nemhogy versenyben maradtunk, de talán mi kezdjük egy kicsit jobb helyzetből a visszavágót. Én imádom az ilyen kihívásokat, jó csapatok ellen fontos meccseken szerepelni minden futballista álma. Márpedig most mindent bele kell majd adnunk, hogy idén is hozzunk egy olyan bravúrt, mint tavaly a Bordeaux ellen” - tette hozzá a védő.

MOL Sportágak
MOL Csapat