Juhász Roli és a home office: csak a labda ne hiányozna úgy!

2020. március 20. péntek 14:09

A MOL Fehérvár csapatkapitánya fegyelmezetten tartja a karantént, még az erőnlétére is tud figyelni, de a labdaéhsége csillapíthatatlan.

A koronavírus miatti önkéntes, vagy kötelező karantén mindenki számára nehéz. A napi rutinból való kiszakadás mentálisan alaposan igénybe veszi az embert, és ezalól nemhogy nem kivétel a futballista, de talán még nehezebb számukra.

Juhász Rolandot idillinek tűnő helyzetben értük utol: a MOL Fehérvár csapatkapitánya a családjával a kertben tett-vett, amikor a MOL Csapat nekiszegezte a kérdést, volt-e már ilyen hosszú szünet a karrierjében.

 
“Voltak kisebb-nagyobb sérülések, de a sérült játékos is ott van a csapattal, együtt eszik, kondizik a társaival, még ha meccseket nem is játszik."

Ez most egy egészen más helyzet, és bár annak a részének örülök, hogy sok időt tudok a családommal tölteni, nyomasztó dolog, ami történik” - mondta a MOL Fehérvár védője.

A vége lesz majd az igazán nehéz

Juhász elmondta, a klub minden segítséget megad a játékosoknak, hogy edzésben maradjanak, de vannak olyan dolgok, amikben a legjobb szándékkal sem tud senki segíteni egy ilyen helyzetben.

 
“Személyre szabott, otthon is végezhető edzéstervet kapott minden játékos, és szerencsére már a technikai is van annyira fejlett, hogy ezek számonkérhetőek is legyenek. Folyamatos kontroll alatt vagyunk, állandó kapcsolatot tartunk fenn a stábbal, úgyhogy ebből a szempontból nálunk is működik a home office” - mondta nevetve Juhász.

“Nekünk is az az érdekünk, hogy ne essünk ki a ritmusból, és ahogy látom, mindenki tartja magát az otthoni edzéstervekhez. Nem mondom, hogy a futópad a legjobb barátom, de ez most egy ilyen helyzet, profi sportolók vagyunk, úgy is kell viselkednünk.”

“De van itt két dolog, ami azért erősen árnyalja a képet. Az egyik a labda. Borzasztóan hiányoznak a labdás edzések, és mivel most egy jó darabig még nem lesz ilyesmire lehetőség, felmerül a kérdés, hogy amikor újraindul a bajnokság, milyen formában állnak majd ki először a csapatok a hosszú labdaböjt után. A fizikai állapotot lehet fejleszteni és fenntartani, de a labda, azaz maga a játék nagyon nehezen engedelmeskedik egy hosszú szünet után.”

 
“A másik dolog pedig a jelenlegi helyzet mentális feldolgozása. Nekünk nem rossz a helyzetünk, van kertünk, ahova ki tudunk menni, együtt lehet az egész család, de sok játékostársam a belvárosban lakik, és ha esetleg még szigorúbb intézkedéseket vezetnek be, akkor nekik még sokkal nehezebb lesz a helyzetük. Egy kijárási tilalom adott esetben alaposan igénybe veheti mentálisan az embert, főleg ha egyébként egyáltalán nincs hozzászokva az ilyen helyzetekhez” - magyarázta Juhász.

Csak ne így kelljen visszavonulni!

Felvetettük Juhásznak, hogy míg a többi játékos némileg nyugodtabban nézhet az esetleges halasztások és törlések elé, addig a MOL Fehérvár védőjének ez az utolsó szezonja. Mivel az év végén visszavonul, számára semmiféle pótlás nem opció, így felmerül a kérdés, számol-e a lehetőséggel, hogy kurtára sikerül az utolsó szezonja.

“Egyáltalán nem forog a fejemben ilyesmi, úgy készülök, hogy a pályán vonulok vissza a labdarúgástól. Bízom benne, hogy a társadalom képes lesz felelősséget vállalni saját magáért, és hamarosan újraindul a szezon."Meg sem fordul a fejemben, hogy a Puskás Akadémia elleni első félidő volt az utolsó játékrész, amikor játszottam” - szögezte le a játékos.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat