Juhász Roli: Profi munkát végeztünk Szalonikiben

2018. október 27. szombat 09:43

A MOL Vidi FC csapatkapitánya szerint tökéletesen felkészültek a PAOK-ból, és mivel 99 százalékig tartották magukat a taktikához, nem volt miért izgulni Szalonikiben.

Bő a választék, de talán az idei legnagyobb bravúrját mutatta be a MOL Vidi FC az Európa Liga főtábláján csütörtökön, amikor kiváló játékkal 2-0-ra legyőzte Szalonikiben a PAOK-ot. Ahogy azt megszokhattuk, a fehérváriak ezúttal is szervezettségüknek és koncentrált védekezésüknek köszönhették a kimagasló eredményt, amiben természetesen kulcsszerep jutott a csapat rutinos védőjének, Juhász Rolandnak.

Itt a következő MOL Vidi-bravúr: győzelem a PAOK otthonában

Európa-liga, csoportkör, L csoport, 3. forduló: PAOK Szaloniki (görög)- MOL Vidi FC 0-2 (0-2)Toumba Stadion, 22 ezer néző, v.: Aranovszki (ukrán) gólszerzők: Huszti (12.), Stopira (45.) sárga lap: Hadzic (23.), Kovácsik (48.), Nego (73.), Fiola (75.), Hodzic (85.) PAOK Szaloniki: Pahalakisz - Léo Matos, Varela, Crespo, Tosca - Sahov (Prijovic, 52.), Canas - Limniosz (Warda, 46.), Pelkasz, el-Kadduri - Karelisz (Biseswar, 66.)

“Sokan gratuláltak, és örülök, hogy kívülről is az látszott, hogy végig kontroll alatt tartjuk a mérkőzést. Azt kell mondanom, 99 százalékig megvalósítottuk, amit előzetesen terveztünk” - mondta a MOL-csapatnak Juhász, majd amikor visszakérdeztünk, hogy mi a helyzet a fennmaradó egy százalékkal, nevetve válaszolt: “Hát volt egy helyzetük, nem?”

Tökéletesen megkomponált csapatmunka

A MOL Vidi úgy nyert 2-0-ra Szalonikiben, hogy többször találta el a kaput ellenfelénél, és bár a labdabirtoklás komoly görög fölényt mutat, tulajdonképpen izgalommentesen hozta le kapott gól nélkül a mérkőzést a magyar bajnok.

 
Fotó: Vidi.hu
 
“Nagyon jól felkészültünk az ellenfélből, azt gondolom, ez elég jól látszott is a meccsen. Maximálisan tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, és végig nagyon jól működött a stratégiánk."

Ezt azért fontos kiemelni, mert a második félidő sem arról szólt, hogy kétségbeesetten kapaszkodtunk a vezetésbe, hanem végig magabiztosak voltunk, és nem is éreztük veszélyben a győzelmünket. Ez nagy dolog egy idegenbeli Európa Liga-meccsen” - szögezte le Juhász.

“Jöttek a görögök előre, de ha az ellenfél 25-30 méteren járatja a labdát, azzal nem sokra megy. Márpedig a védekezésünket nem nagyon sikerült megbontaniuk, végig magabiztosan álltuk a sarat, és összességében azt kell mondjam, profi munkát végeztünk” - tette hozzá elégedett mosollyal.

A kimagasló csapatvédekezés volt a kulcs

Juhász kiválóan játszott Szalonikiben, de a statisztikákat böngészve azt vettük észre, hogy rengeteg felszabadítása volt Paulo Viníciusszal együtt, de kevés szerelést és labdaszerzést regisztrált a két középső védő. Ebből az adatból kiolvasható a meccs képe is.

 
fotó: vidi.hu
 
“Valóban, ez tényleg azt mutatja, hogy az egész csapat kiválóan védekezett, és a középpályások olyan jól szűrték meg az ellenfél támadásait, hogy ritkán kerültünk a támadókkal szembe egy az egyben. A beadások és beívelések utáni felszabadítások tették ki a mi feladatunk jelentős részét, no meg persze az is, hogy nem sok levegőt hagytunk a csatároknak.”

“Az persze nem volt titok eddig sem, hogy sokat futó, általában jó pozíciókat fogó középpályásaink vannak, akik nagyon sokat segítenek nekünk. A részben általuk is leszűkített területeken már nekünk is könnyebb dolgunk van, pont ezért hangsúlyozom mindig, hogy a védekezés nem a hátvédekről szól, hanem kőkemény csapatmunka” - magyarázta a rutinos védő.

“A PAOK-nak vannak kiváló játékosai, de hiába cseréltek be hátrányban három minőségi futballistát, egyszerűen nem találták a fogást rajtunk. Nem volt terület, nem tudtak se ránk gyorsítani, se megbontani a védekezésünket, és ettől egy idő után elég frusztráltak is lettek.”

Becsüljenek csak le bátran!

Juhász Roland még a Ludogorec elleni visszavágó előtt mondta azt, hogy nagyon reméli, a bolgárok le fogják becsülni a Vidit, mert a Bordeaux is így tett egy évvel korábban. Most újra előkerült a kérdés, nem vették-e kicsit félvállról a meccset a görögök.

 
fotó: vidi.hu
 
“Lehet, hogy így volt, hiszen az edzőjük is ilyesmit nyilatkozott a meccs után. De én azt mondom, köszönjük szépen, és reméljük, minél többen tesznek így, mert látszik, hogy a Vidi ellen könnyű beleszaladni a késbe” - mondta vidáman Juhász.

“Minél többen esnek ebbe a hibába, annál jobb nekünk. És hát az eddigi eredményeink a főtáblán sajnos táplálhatták az elbizakodottságukat, de aki látta a londoni meccsünket, az azért biztosan óvatosabb volt. Ott már megmutattuk, hogy az első fordulóban elszenvedett vereség csak egy kisiklás volt, ott nem tudtuk a saját játékunkat játszani, és most alaposan ráerősítettünk erre Szalonikiben.”

Újra nyílt a továbbjutásért folyó harc

A két vereséggel nyitó MOL Vidi FC alaposan felkavarta a csoportot, amelyből a Chelsea kiemelkedik ugyan, de a másik három csapat egyaránt három ponttal áll három forduló után. Juhász elmondta, addig fognak küzdeni a második helyért, amíg matematikai esély van a továbbjutásra, és szerinte nem is állnak rosszul. Felvetettük, hogy ehhez valószínűleg le kellene győzni a PAOK-ot hazai pályán a következő fordulóban.

 
fotó: vidi.hu
 
“Maradjunk annyiban, hogy a következő két meccsen négy pontot minimum szereznünk kellene. Az egymás elleni eredmények miatt szerencsésebb lenne a BATE-t megverni idegenben, de egyelőre felesleges ennyire előre szaladni."Őszintén szólva nem esnék kétségbe, ha döntetlent játszanánk a görögökkel hazai pályán, de persze győzni akarunk majd azon a meccsen is.”

Azt se felejtsük el, hogy a Vidi az utolsó fordulóban azt a Chelsea-t fogadja, amely addigra vélhetően már bebiztosítja a csoport első helyét, így talán kevésbé motiváltan, és a cseresorral érkezik Magyarországra.

“Sokan elfogadnák első sornak is azt a cseresort” - nevetett fel Juhász. “Ha végignézzük a Chelsea Európa Liga-keretét, abból olyan rossz csapatot ha akarnak, se nagyon tudnánk a pályára tenni. Ez nem bajnoki meccs, ahova be lehet dobni néhány akadémistát, ha úgy alakul, a benevezett keretben pedig természetesen csak kiváló futballisták szerepelnek. Mindenesetre nem lenne utolsó dolog a továbbjutásért játszani velük az utolsó fordulóban.”

Még két év a védelem közepén

Juhász Roli már két éve vissza akart vonulni, úgy nézett ki, a tavalyi lesz az utolsó szezonja, de olyan jól megtalálta a helyét a MOL Vidi védelmében, és olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy meghosszabbította a szerződését. Mivel a kor makacsul nem fog rajta, és továbbra is a fehérvári védelem oszlopa, egy hónappal ezelőtt 2020-ig aláírt a Vidihez.

 
fotó: vidi.hu
 
“A kulcsszó a megújulás. Az egész pályafutásom arról szólt, hogy olyan csapatokban játszhattam, ahol nagy célokat tűztek ki, és ez segít abban, hogy az ember mindig fejlődjön, soha ne dőljön hátra, és kénytelen legyen időről időre megújulni.”

“Szerencsére a Vidi is ilyen csapat, és nagyon boldog vagyok, hogy ennyi idősen is a csapat segítségére tudok lenni. Jó géneket örököltem, alig kell kihagynom meccseket, elkerülnek a sérülések is, és fizikálisan jól bírom a meccsterhelést."Addig szeretnék futballozni, amíg azt érzem, hogy egy nagy célokért küzdő, jó csapatnak a segítéségére tudok lenni. Örülök, hogy mások is úgy látják, egyelőre mindkét fele teljesül” - tette hozzá Juhász.

MOL Sportágak
MOL Csapat