Kalmár duplájával biztosította be ezüstérmét a DAC

2019. május 05. vasárnap 20:30

A dobogó alsó fokán álló Zsolnát idegenben is legyőzte a DAC, így biztossá vált, hogy a második helyen végez, ami a szerzett pontokhoz hasonlóan klubrekord.

Fortuna Liga, rájátszás, 7. forduló
MŠK Zilina - FC DAC 1904 1:2 (0:1)
gól: 94. Škvarka ill. 13. 57. Kalmár
sárga lap: 28. Gamboš, 44. Vallo, ill. 25. Čmelík

DAC: Jedlička - Davis, Huk, Šatka, Koštrna - Vida M., Kalmár (91. Blackman), Ronan - Vida K. (84. Bednár), Divković, Čmelík (66. Herc)

„Az elején igyekeztünk magasan letámadni az ellenfelet, és az első 30 percben nagyon jól játszottunk" - mondta a klub honlapjának a mérkőzés után Peter Hyballa, a DAC edzője. "Az egész pályán egy az egy elleni küzdelmeket láthattunk, de a félidő utolsó negyed órájában feljött a Zsolna, és igazi vadnyugati stílusban futballoztunk."

Fordulást követően kevésbé voltam elégedett a kontratámadásainkkal, mentálisan viszont erősek voltunk, és elértük a klubrekordot. Erre mindenki nagyon büszke lehet: játékos, alkalmazott, szurkoló egyaránt."Igazán különleges pillanat ez edzői karrieremben, amely eddig leginkább egy szinuszgörbéhez hasonlítható. A német futballszövetségtől érkeztem, korábban korosztályos csapatoknál és kluboknál is megfordultam. Marco Rossitól jó csapatot örököltem, de azóta változtattunk a játékstílusunkon, és néhány játékos is kicserélődött."

"Nagyon büszke vagyok erre az eredményre, de ez nemcsak az én sikerem, hanem a segítőimé is az asszisztensektől kezdve a játékosokon át az orvosi stábig. A Zsolna ma kizárólag saját neveltjeivel állt fel, ezzel példát mutatnak mindenki számára. Világi Oszkárnak is ez a hosszútávú célja, de ehhez türelem kell.”

MOL Sportágak
MOL Csapat