Kenan Kodro a legjobb formáját tavaszra tartogatja

2022. január 28. péntek 09:48

Indul a tavaszi szezon, a Vidinek nem könnyű a helyzete, de a házi gólkirály elhivatott és ambíciózus társaságot lát az öltözőben, amely nagy célokért küzdhet.

Kenan Kodro, ezt elfogultság nélkül állíthatjuk, a 2021-22-es magyar futballszezon egyik legnagyobb fogása. A bosnyák válogatott támadó nem a nevéből akart megélni Magyarországon sem, nagy lendülettel kezdte meg a gólgyártást, a végül kilenc találattal zárt őszi szezonban a MOL Fehérvár legeredményesebb játékosa volt.

“Jól sikerült az őszi szezonom, de nem lehetek elégedett, mert a csapatnak voltak gondjai, és csak a negyedik helyen zártuk az őszt. "Ennél többet akartunk, de úgy gondolom, jól sikerült a téli felkészülésünk, és az egész csapat feltüzelve várja a tavaszi rajtot” - mondta a MOL Csapatnak a bosnyák csatár.

A munkát elvégezték

A Vidinél úgy tervezték, Marbellán készül fel a tavaszra a csapat, ám a koronavírus közbeszólt, és a csapat Székesfehérváron maradt. Kodro nem bánta volna, ha hazautazhat (a játékos Spanyolországban született), de méltatta a fehérvári körülményeket.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Az időjárás miatt jó lett volna elutazni, de a koronavírus miatt úgy alakult, hogy felesleges kockázat lett volna, ráadásul a Vidinél minden körülmény adott a nyugodt felkészüléshez. Azon viccelődtünk egymás között, hogy még jobb is így, mert rossz lett volna a 20 fokból visszatérni a fagyba, és úgy kezdeni a bajnokságot” - mondta nevetve a csatár.

“A munkát elvégeztük, és már nagyon várjuk az első meccset, ami egyből egy rangadó lesz, ráadásul idegenben. Sajnos ősszel voltak gondjaink Fehérvártól távol, hiszen csak az utolsó előtti fordulóban, az MTK otthonában tudtunk először nyerni idegenben, de biztos vagyok benne, hogy tavaszra sok minden más mellett ez is változni fog.”

“Nem nézzük a tabellát, nem foglalkozunk a többi csapattal, csak magunkra akarunk koncentrálni, és lépésről lépésre haladni előre."Nem azzal kell most foglalkoznunk, hogy hány meccs van hátra, és kiket van lehetőség utolérni, hanem azzal, hogy a játékunk idegenben is olyan meggyőző legyen, mint hazai pályán. Jó csapatunk van, tele vagyunk kiváló játékossal, és a téli érkezők is minőségi futballisták, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó tavasz vár ránk.”

Lehet még ebből szép szezon!

A bosnyák csatár elmondta, az öltözőben nem a bajnoki cím, vagy a kupagyőzelem a téma, mindenki csak az előtte álló feladatra koncentrál, és Kodro szerint ha ez így marad egész tavasszal, nem zárja üres kézzel a szezont a Vidi.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“Ambíciózus játékosnak tartom magam, és szerencsére ezzel nem vagyok egyedül a fehérvári öltözőben. A célunk egyszerű: minden meccsből a lehető legtöbbet akarjuk kihozni, bárki lesz is az ellenfél. Az idő majd eldönti, mire lesz elég, de most nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy utol tudjuk-e érni az előttünk állókat, vagy meddig tudunk jutni a Magyar Kupában. Most csak a Puskás Akadémia elleni szezonnyitó számít!”

A fehérváriaknál kimondott cél, hogy valamit minden évben nyerjen a csapat. A bajnokságban tisztes hátrányból, de nem reménytelen helyzetben áll a Vidi, a Magyar Kupa pedig már csak azért is fontos cél, mert az elmúlt három évben mindig legalább az elődöntőig menetelt a csapat.

 
Fotó: MOL Fehérvár
 

“A kupagyőzelem mindig különleges dolog, és nekem nagyon tetszik a magyar lebonyolítás, mert sokkal izgalmasabb a sorozat úgy, hogy minden párharc egy meccsen dől el. Természetesen az a célunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát, de két bajnokink is lesz a februári nyolcaddöntőig, így egyelőre a bajnokság van a fókuszban” - mondta a Szeged-Csanád ellen esedékes párharcról Kodro.

“Izgalmas tavasz áll előttünk! Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de optimistán várjuk a rajtot. "Remélem, nekem is hasonlóan erősre sikerül a szezon második fele, mint az első, már csak azért is, mert a legjobb Kodrót még nem is láthatták a Vidi szurkolói. Tavasszal megmutatom őt is” - tette hozzá széles mosollyal.

MOL Sportágak
MOL Csapat