Kikapott Diósgyőrben a rendkívül fiatal bajnokcsapat

2018. június 02. szombat 21:56

A bajnok Videoton - több ifjúsági korú játékossal a kezdőjében - kikapott Diósgyőrben az OTP Bank Liga utolsó fordulójában.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Diósgyőri VTK-Videoton 2-1 (0-0)
DVTK Stadion, 10 143 néző, v.: Iványi
gólszerző: Brkovic (66.), Makrai (87.), illetve S. Scepovic (75.)
sárga lap: Hasani (20.), Sesztakov (45.), illetve Pátkai (16.)

Diósgyőr: Rados - Eperjesi, Brkovic, Tamás M., Forgács - Busai, Lipták (Kocsis, 62.), Hasani - Ugrai (Bacsa, 58.), Szarka, Sesztakov (Makrai, 82.)

Videoton: Tujvel - Bolla (Torvund, 85.), Tóth B., Mocsi, Tamás K. - Nego, Pátkai, Réti - Kovács I. - E. Hadzic (Szabó B., 73.), S. Scepovic

A bajnoki címét múlt héten bebiztosító Videoton alapcsapatából többen pihenőt kaptak, így néhány fiatal játékos előtt adódott bizonyítási lehetőség. Ezen a találkozón debütált az NB I-ben kezdőként Mocsi Attila és Bolla Bendegúz, illetve csereként a mindössze 17 éves Szabó Bálint és Torvund Alexander, míg Elvir Hadzic és Réti Patrik először volt kezdő. A kapuban Tomás Tujvel állt, aki bajnoki találkozón ezt megelőzően legutóbb 2013. június elsején lépett pályára a Videotonban.

 
A DVTK játékosai sorfalat álltak a bajnokcsapat kivonuló játékosainak, majd gyászszünet következett a héten 84 éves korában elhunyt Kovács Ferenc, a Videoton egykori edzője emlékére.A mérkőzésre 90 százalékos kedvezménnyel árulták a belépőket, vélhetően ennek eredményeként is több mint tízezren látogattak ki a stadionba.

Sokáig kitartott a tartalékos Vidi

Az első félidőben nem tudott gólt szerezni a többet támadó DVTK, pedig a Vidi védelmének közepén egy 20 és egy 19 éves játékos játszott. A 66. percben aztán hátrányba került a bajnokcsapat, de Scepovic kiegyenlített. Egészen a hajráig úgy nézett ki, hogy a Vidi megőrzi a döntetlent - és ezzel kiejti a Diósgyőrt -, de a 87. percben egy gyönyörű góllal végül nyert a DVTK, és ezzel bennmaradt.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat