Kikaptunk Ausztráliától a kabaré gólok meccsén

2018. június 09. szombat 19:39

A magyar labdarúgó-válogatott, a Groupama Arénában. 2-1-re kikapott a világbajnokságra készülő ausztrál csapattól.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Ausztrália 1–2 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 10 091 néző.
gólszerzők: Sainsbury 88. – öngól, ill. Arzani 74., Kádár 92. – öngól
sárga lap: Varga 44., Fiola 78. ill. Leckie 22., Jedinak 76. 

Negyedik mérkőzésén sem sikerült nyernie Georges Leekensnek, ám játékban talán Ausztrália ellen mutatta a legtöbbet a belga szakember által irányított magyar futballválogatott. 

Komikus gólok születtek

Az Ausztrálok nem akartak sokat a meccstől, szinte semmit nem csinált az ellenfél, a magyarok viszont próbálkoztak becsülettel, főleg a Dzsudzsák Balázs posztjára bekerülő Sallai Roland játszott jól, de egy óriási kapushibának köszönhetően mégis Ausztrália szerezte meg a vezetést. 

A magyar csapat a hajrában egy komikus öngóllal kiegyenlített, de sajnos a döntetlen sem jött össze, mert az utolsó pillanatban Kádár rosszul ért bele egy gyenge beadásba, és a lábáról a kapuba pattant a labda. 

A magyar válogatott a vereséggel befejezte az őszi, Nemzetek Ligája-mérkőzésekre való felkészülést, a következő meccseink már tétmeccsek lesznek. 

 
"Jól teljesítettünk, az első félidő után több góllal kellett volna vezetnünk. A második játékrészben tudtam, hogy sokat változtatok majd, a végén sajnos jött az az öngól. Összességében jól játszottunk. Ha így teljesít a csapat, akkor el tudom fogadni a vereséget” – mondta az M4 Sportnak Georges Leekens. 
 
"A középpályán nagyobb lett az egyensúly, irányítottuk a meccset. Ha a teljes összecsapást nézzük, pechesek voltunk, sok minden nem jött össze. Kis hibákat azért elkövettünk, ezért lett ez a végeredmény. Fontos mérkőzés volt azért is, hogy tanuljunk belőle. A középpályán nagyobb volt az egyensúly, és Sallai Roland is jól teljesített. A Nemzetek Ligájára készen kell állnunk. Keményen dolgoztunk és még keményebben kell szeptember felé. Voltak pozitívumok.” 

„Szó sincs róla, hogy három hónapra elmennék nyaralni. Most jön egy kis szünet, de itt leszek és hamarosan elkezdjük a felkészülést, felveszem a kapcsolatot a klubokkal, a játékosokkal, és elkezdünk építkezni. A srácok most kicsit csalódottak, ami természetes, szerencsétlen góllal kaptunk ki. Ezek felkészülési mérkőzések. Amit most látok, van egyfajta fejlődés, nagyobb a stabilitás hátul, a szervezettség és a motiváció is rendben volt – erre tudunk építkezni.

 
MTI Fotó: Czagány Balázs
 
A sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport rákérdezett, lemond-e a kapitány. "„Nem, nem mondok le. Látom a fejlődést. Először egy taktikailag erős csapatot kell felépítenünk, ezt követően az eredmények is jönnek majd. Egy ilyen vereség után az érzelmek dolgoznak a szurkolókban, nekünk viszont az a feladatunk, hogy egy taktikailag rendben lévő, jól játszó csapatot rakjunk össze” - mondta Leekens. 
 
A magyar válogatott szeptember 8-án Finnországban lép pályára, majd 11-én Görögországot fogadja (zárt kapus meccsen) a Nemzetek Ligájában. 
MOL Sportágak
MOL Csapat