Kirobbant a rajtgépből a gólzáporral kezdő FC DAC

2020. augusztus 09. vasárnap 20:54

A szlovák bajnokság első fordulójában a DAC elképesztő gólzáport rendezett a MOL Arénában: a 9. és a 13. perc között mindjárt hármat vágott a dunaszerdahelyi csapat.

Fortuna Liga, 1. forduló
FC DAC 1904 - ŠKF Sered 6:0 (3:0)
MOL Aréna, 5450 néző
Góllövő: 8. Ramirez, 12., 90+2. Balić, 13. Divković, 60. Davis, 63. Kalmár
Sárga lap: 49. Michalík

DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis (68. Mendez) - Friede (68. Fábry), Schäfer, Kalmár (K) (86. Bednár), Balić - Divković (68. Andzouana), Ramirez (80. Sharani)

Sered: Kanurić - Morong, Djiby Ba, Hučko (K), Slaninka (46. Pankaričan) - Tatranský (46. Šumský), Duranski (81. Potoma)- Iván, Špehar, Mészáros (46. Michalík) - Jarović (66. Jureškin)

 

"Gratulálok a csapatomnak" - kezdte az értékelését Bernd Storck, a DAC vezetőedzője. "Fantasztikus szezonkezdés volt a meccs, de semmi több, mert három nap múlva ismét pályára lépünk. Fontos volt, hogy gyors gólt adjunk. A második találat volt a kulcsmomentum. Megörvendeztetett, ahogy beléptünk a meccsbe, mindenki száz százalékot nyújtott. "Jól reagáltunk a szerediek által játszott 4-4-2-es hadrendre. Ha elmondanám, milyen taktikával készültünk a meccsre, az előny lenne az ellenfeleink számára, azért nem fedem fel a titkot. Lehet, hogy egy más meccsen más taktikát alkalmazunk majd. Boldoggá tettek viszont a cserejátékosaink is, akik jól szálltak be a mérkőzésbe. Erősebb lett a kispadunk. A felkészülés alatt elszenvedett súlyos vereségen túl tudta tenni magát a csapat, ez mutatja az erőnket.”

MOL Sportágak
MOL Csapat