Kispesti győzelmével a Videoton beérte a Fradit

2018. április 11. szerda 21:14

A Vid 4-1-re nyert a Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 21. fordulójából elhalasztott mérkőzésen, így beérte pontszámban a listavezető FTC-t.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Budapest Honvéd-Videoton FC 1-4 (0-1)
Bozsik-stadion, 1903 néző, v.: Bognár T.
gólszerzők: Lanzafame (57.), illetve Nikolov (35.), Lazovic (54., 80.), Vinícius (65.)
sárga lap: Lanzafame (34.), Ikenne-King (44.), Heffler T. (49.), illetve Kovácsik (31.), Huszti (44.), Pátkai (51.), A. Hadzic (57.), Nego (62.),

Honvéd: Gróf - Heffler T., Kamber, Kosút, Ikenne-King (Kukoc, 57.) - Gazdag, Nagy G., Holender (Lukács D., 72.), Banó-Szabó (Májer, 75.) - Lanzafame, Eppel

Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - A. Hadzic (Varga J., 87.) - Nikolov, Pátkai - Huszti (Kovács I., 80.) - S. Scepovic, Lazovic (M. Scepovic, 81.)

Az első félidőben a kemény játék miatt feszült volt a hangulat a pályán. Valamivel többet birtokolták a labdát a kispestiek, ennek ellenére egyetlen alkalommal sem kísérleteztek kapura lövéssel. A székesfehérváriak hat próbálkozásból ötször veszélyeztettek, és a macedón Boban Nikolov egy szabadrúgás után a vezetést is megszerezte.

A szünet után a szerb Danko Lazovic növelte a Videoton előnyét, és bár az olasz Davide Lanzafame szépített, Vinícius révén ismét két góllal vezettek a vendégek. Stopira is betalált, de les miatt ezt a játékvezető nem adta meg, azonban Lazovic második góljával tovább nőtt a különbség. A második félidőben a hazaiak komoly védelmi hibákkal segítették ellenfelüket, így nem lehetett esélyük a pontszerzésre.

MOL Sportágak
MOL Csapat