Konferencia Liga: A DAC kihagyta, a Partizan belőtte

2021. július 29. csütörtök 23:49

Kettős vereséggel, rúgott gól nélkül esett ki az európai Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC a szerb Partizannal szemben.

Európa Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó
FC DAC 1904 - FK Partizan Beograd 0:2 (0:1)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 4085 néző
Góllövők: 20. Pantić, 80. Ricardo
Sárga lap: 35. Beskorovainyi, 51. Vera, 89. Nicolaescu, ill. 11. Urošević, 16. Vujačić, 35. Pantić, 50. Jojić

DAC: Jedlička - Kružliak (K), Beskorovainyi, Brunetti - Vera (81. Vera), Nebyla (46. Balić), Njie (70. Moumou), Schäfer, Ciganiks - Divković (81. Nicolaescu), Sharani (57. Taiwo)

Partizan Belgrád: Popović - Lotovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić (71. Ščekić), Zdjelar - Marković (K) (61. Jović), Natcho (61. Holender), Pantić (86. Milovanović) - Ricardo (86. Pavlović)

A DAC hiába játszott jól, lényegesen jobban, mint a belgrádi mérkőzésen, a helyzetek valahogy nem akartak bemenni, hol a támadók hibáztak, hol Popovic kapus védett bravúrral. A meccs elég szerencsétlenül alakult, hiszen a szerbek gyorsan előnybe kerültek, így türelmesen kontrázgathattak, a DAC pedig hiába vonult fel teljes erővel, a gól nem jött össze. 

A hajrához közeledve - amikor már három gól kellett volna a továbbjutáshoz - még egy büntetőt is kihagyott a dunaszerdahelyi csapat, és két perccel később a Partizan büntetett, a második szerb gól pedig mindent eldöntött. 

Összességében nem kérdés, hogy a jobb csapat jutott tovább, a Partizan megérdemelte a DAC kiejtését. 

MOL Sportágak
MOL Csapat