Kovács Zoltán: Hosszú menetelésre készül a MOL Vidi

2019. június 18. kedd 16:25

A montenegrói Zetával játszik az UEFA Európa Liga első selejtezőkörében a MOL Vidi, Kovács Zoltán sportigazgatót kértük fel egy gyors értékelésre a sorsolás után.

Az UEFA nyoni központjában kisorsolták az Európa Liga selejtezőinek első párosításait, amelyben már az összes magyar csapat érdekelt volt. A kupagyőztes MOL Vidi FC - amely az első mérkőzést már MOL Fehérvár FC néven tudja le - a montenegrói Zeta Golubovcit kapta az első körben.

A MOL Vidi sportigazgatóját felkértük egy gyors értékelésre, és Kovács Zoltán nem is kertelt sokat a csapat céljait illetően: “Hosszú menetelésre készülünk!”

“A mi csapatunkra egyébként is jellemző, hogy minden ellenfelét maximális tisztelettel kezeli, de ha nem így lenne, az utóbbi évek szerénységre nevelték a magyar klubcsapatokat az európai porondon. Sokszor bebizonyosodott, hogy nincsenek félvállról vehető csapatok már az első selejtezőkörben sem, és ha nem megfelelő mentalitással megyünk bele a meccsekbe, bárki gondot okozhat” - tette hozzá Kovács, de egyúttal leszögezte, a csapatnak tovább kell jutnia a Zeta ellen.

A Dudelange-ot is megmosolyogták

“Természetesen a montenegrói csapat elleni párharcot is nagyon komolyan fogjuk venni, hiszen komoly célokat tűztünk ki magunk elé erre a szezonra is. A legutóbbi idényben magasra tettük a lécet, az a célunk, hogy legalább olyan eredményesek legyünk idén is” - mondta a sportigazgató, majd hozzátette, vélhetően idegenben kezdik a párharcot, ám ez csak holnap válik hivatalossá.

 
Fotó: Vidi.hu
 
“Az óvatosság, illetve az ellenfélnek kijáró tisztelet nem lózung a részünkről, hiszen tavaly sokan megmosolyogták a Dudelange-ot, amelyet csak komoly nehézségek árán tudtunk kiejteni a BL-selejtezők első fordulójában. Aztán a mosolygók egyszer csak azt vették észre, hogy az Európa Liga csoportkörében vitézkedik a luxemburgi csapat. Még egyszer mondom: nincs könnyű ellenfél” - szögezte le Kovács.

A MOL Csapat másik sorsoláson érdekelt klubja, a dunaszerdahelyi FC DAC alaposan belehúzott a sorsoláson, hiszen a lengyel Cracovia Krakówt húzták a szlovák bajnokság második helyezettje mellé. A dunaszerdahelyiektől komoly bravúr kell a következő forduló eléréséhez. 

MOL Sportágak
MOL Csapat