Kovácsik: Ez már olyan nekünk, mint egy playoff

2018. augusztus 09. csütörtök 08:14

A MOL Vidi FC újabb bravúrja után egy lépésre került attól, hogy biztos főtáblás legyen, de Kovácsik Ádám egyelőre csak a Bajnokok Ligájára, és a visszavágóra koncentrál.

Újabb bravúros idegenbeli meccsen van túl a MOL Vidi FC, amely 1-1-es döntetlennel tért haza Malmöből, a Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában. A fehérváriak így némi előnnyel várják a visszavágót, de Kovácsik Ádám szerint ha elhiszik, hogy már nem kell 100 százalékkal koncentrálni, akkor nem jutnak tovább.

50-50 százalék a továbbjutási esély, egyelőre csak annyi dőlt el, hogy az idegenben szerzett gólunknak köszönhetően enyhe előnyben vagyunk" - mondta a MOL-csapatnak a MOL Vidi FC kapusa. "Az első meccsen mutatott erényeinket azonban maradéktalanul fel kell sorakoztatnunk a visszavágón is, mert nagyon erős csapat az ellenfelünk, és még csak a párharc felén vagyunk túl."

Kompaktak voltunk és egységesek

A Viditől már megszokhattuk, hogy elsősorban a stabil védekezést helyezi előtérbe Marko Nikolic irányítása alatt, és Malmőben sem készült nagy meglepetésekkel a magyar bajnok. "Kockázatos is lett volna egy ilyen fontos párharc előtt harcmodort váltani, főleg, mert egy nagyon erős ellenféllel szemben egyszer már sikert értünk el vele. Úgy gondolom, aki figyeli a meccseinket, azt nem lepi meg, hogy elsősorban a zárt védekezésünknek köszönhetjük, hogy a Ludogorechez, illetve a Malmőhöz hasonló erősségű csapatokkal is pariban tudunk lenni."

Razgradban, ahol az eredményt ugyan szállította a Vidi, de a játéka szinte kizárólag a rombolásra korlátozódott, azért nem volt annyira pariban a magyar csapat. Kovács Zoltán a MOL-csapatnak adott interjújában meg is jegyezte, hogy a bulgáriainál sokkal jobb játékot vár a csapattól Svédországban, és végül nem is kellett csalódnia.

A Vidi szervezett védekezése mellett veszélyes kontrákat is vezetett, Danko Lazovic a kapufát is eltalálta, mielőt Loic Nego remekbeszabott góljával kiegyenlített a magyar bajnok. Razgradban nem lőttünk, viszont nem is kaptunk gólt, szóval egyértelmű az előrelépés, hiszen most jobb helyzetből várjuk a visszavágót. "Több helyzetünk is volt Malmőben, és a kontráinkkal folyamatosan óvatosságra intettük őket."

Már téma a csoportkör az öltözőben

A svédek elleni abból a szempontból is kulcspárharc, hogy ha a MOL Vidi kiejti a Malmőt, már biztosan valamelyik csoportkörben szerepelhet. Ha jön még egy bravúr az AEK Athén-Celtic párharc továbbjutója ellen, akkor a Bajnokok Ligájában, ha ott kiesik a Vidi, akkor az Európa Ligában jut a főtáblára.

 
Fotó: vidi.hu
 
"Fél szemmel lehet, hogy ránézek, de a pihenést fontosabb most" - válaszolta Kovácsik arra a kérdésre, hogy nézi-e a szerda esti Celtic-AEK mérkőzést. "De értem a célzást, és nem is tagadhatnám, hogy izgatott vagyok a helyzetünk miatt."Természetesen az öltözőben is téma, hogy a svédek kiejtése után olyan futballősz várna ránk, amiről mindannyian álmodozunk. Ez a párharc nekünk már olyan, mint egy playoff.

"Egyelőre azonban nem foglalkoztat senkit az EL-csoportkör, mindenki arra készül, hogy ha ott lesz a lehetőség, feltegyük a koronát a teljesítményünkre, és odaérjünk a Bajnokok Ligájába" - tette hozzá Kovácsik bizonyítva, hogy a Vidinél nem csak a sportigazgató gondolkodik így.

Van még egy visszavágó

A következő időszak igencsak megterhelő lesz, hiszen a bajnokságban jön a Debrecen, és a Vidi nem engedheti meg, hogy nagyon elengedje a hibátlanul menetelő Ferencvárost. Arról nem is beszélve, hogy hamarosan itt a Malmö elleni visszavágó, ami túlzás nélkül kijelenthető, hogy az év legfontosabb mérkőzése lesz.

 
Forrás: vidi.hu
 
"Ugyanazzal a hozzállással, a társakért is küzdve kell pályára lépnünk, és akkor elérhetjük az álmainkat. Ha mindenkin azt látom, hogy - ahogy Razgradban és Malmőben - számukra nincs elveszett labda, és azonnal kisegítik a társaikat, komoly esélyünk lesz. Meg kell ragadni, nincs mese!" - mondta elszántan Kovácsik.
MOL Sportágak
MOL Csapat