Learatta első győzelmét Márton Gáborral a MOL Fehérvár

2020. augusztus 08. szombat 21:06

Egy nap alatt két edzőmeccset játszott a Vidi, az Újpestet legyőzte, a Slavia Prahától kikapott. Utóbbival zárult a felkészülési időszak, egy hét múlva már indul az NBI.

Felkészülési mérkőzések:
MOL Fehérvár - Újpest 1-0 (0-0)
gólszerző: Hodzic 90.
Slavia Praha - MOL Fehérvár 3-1 (0-1)
gólszerzők: Stanciu 48., Musa 58., Masopust 64. ill. Zivzivadze 9.

A fehérváriak két edzőmérkőzést játszottak szombaton, a keret egyik fele az Újpesttel találkozott, a másik pedig a Slavia Prahával küzdött meg. A fehérváriak az első mérkőzést, a délelőtti kánikulában megnyerték az Újpest ellen - ez lett Márton Gábor első győztes meccse a MOL Fehérvár trénereként.

Frauenkirchenben, a csehek ellen is megszerezte a vezetést a MOL Fehérvár, de a második félidőben fordított a Slavia, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Ez volt a Vidi utolsó felkészülési mérkőzése, hiszen jövő hétvégén már indul az NBI, a fehérváriak a ZTE ellen mutatkoznak be, Márton Gábor tavalyi csapatával szemben vezetheti első hivatalos meccsén a Vidit.

"Nem győzelmekben gondolkodtam az utóbbi időszakban" - mondta Márton az Újpest elleni mérkőzés után. "A felkészülés során azt a játékot akartam felépíteni, amit majd játszatni szeretnék a csapattal. Úgy néz ki, hogy a fáradtság nagyon rányomta eddig a bélyegét a játékosokra, de ma már teljesen mást láttam." Ez a játék már kezd hasonlítani arra, amit el szeretnénk érni a szezonkezdésig. A legfontosabb az volt, hogy a játékosok végighajtották a mérkőzést, pedig az időjárás miatt nem volt könnyű dolguk. Jól játszottunk, persze voltak hibáink, de látjuk ezeket, és ki fogjuk javítani őket.”

MOL Sportágak
MOL Csapat