Luxemburgi ellenféllel kezd a BL-ben a Videoton

2018. június 19. kedd 13:35

A luxemburgi Dudelange-zsal játszik a Bajnokok Ligája-selejtezők első fordulójában a magyar bajnok Videoton.

Az UEFA nyoni központjában tartott sorsoláson a Videoton FC a kiemeltek közül várhatta ellenfelét, és hétfőn délután az eredetileg kialakított 16-os listát már ötösre szűkítette az Európai Labdarúgó-szövetség. A macedón Shkendija, a szlovén Olimpija Ljubljana, a litván Suduva Marijampole, a grúz Torpedo Kutaisi és a luxemburgi F91 Dudelange közül végül utóbbit párosították a Vidi mellé - olvasható a fehérvi klub honlapján.

A 14-szeres luxemburgi bajnok fiatal csapatnak számít, de annál sikeresebb hazája bajnokságban. A nemzetközi kupákban szinte minden évben elindul, ám ott nem szerepel ilyen jól, még ha aratott is óriási győzelmeket. 2012-ben a Red Bull Salzburgot ejtették ki. Magyar csapattal eddig egyszer játszottak, a Ferencváros alaposan eltángálta őket (összesítésben 12-2-vel ment tovább a Fradi).

Az első mérkőzésre a tervek szerint Luxemburgban - a Dudelange saját stadionjában, a Jos Nosbaumban fogadja ellenfeleit - kerül sor július 10-én vagy 11-én, a visszavágóra Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A fehérvári közleményből tehát az is kiderül, hogy egyelőre nem fogadhatja a Sóstói Stadionban az ellenfeleit a magyar bajnok Vidi.

Később az is kiderült, hogy kivel játszik a Vidi, ha sikerül továbbjutnia a Dudelange ellen. 

MOL Sportágak
MOL Csapat