Maguknak teszik magasra a lécet a DAC játékosai

2018. július 26. csütörtök 10:55

Tavasszal alapember lett a DAC-nál, és az új szezont is remekül kezdte Vida Kristopher, de még rengeteg be nem teljesült álma van. Interjú.

Nem veszett el a fonál sem a DAC-nál, sem Vida Kristophernél, ahogy a dunaszerdahelyi csapat, úgy a magyar középpályás is ott folytatta, ahol néhány héttel ezelőtt abbahagyta. A DAC komoly bravúrt bemutatva kiejtette a Dinamo Tbiliszit, és továbbjutott az EL-ben, majd az első bajnoki fordulóban idegenbeli győzelemmel rajtolt, Vida pedig remek játékkal, és a Podbrezová ellen győztes góllal indította útjára a szezont.

“Jó kis hét volt, nagyon örülök mindkét győzelemnek, bár jó lett volna hamarabb eldönteni mindkét meccset” - mondta a MOL-csapatnak Vida. “Én az EL-ben is úgy éreztem, hogy jobb csapat vagyunk, és megérdemelten jutottunk tovább, a Podbrezová ellen pedig 15-20 percet leszámítva végig uraltuk a meccset. Azt a rövid periódust pedig bőven megmagyarázza a hétközi Európa Liga-meccs fáradtsága” - tette hozzá a támadó középpályás.

Marco Rossi óriási bravúrral búcsúzott el a DAC-tól

Európa Liga, első selejtezőkör, visszavágó: Dinamo Tbiliszi-FC DAC 1904 1-2 (1-0) gól: Zivziadze 41. ill. Bayo 86., 94. Továbbjutott: a DAC 3-2-es összesítéssel Hiába szerezte meg a vezetést a grúz csapat, a DAC a mérkőzés hajrájában kétszer is betalált, és továbbjutott a következő körbe, ahol a fehérorosz Dinamo Minszk lesz az ellenfele.

“Az Európa Ligában bravúrt mutattunk be, de én már az első meccs után úgy éreztem, hogy csalódott lennék, ha nem mi jutottunk volna tovább. Az első meccs ugyan csak 1-1-es döntetlennel zárult, de tudtam, hogy sok van bennünk, és végül sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Oké, rezgett a léc, de úgy látszik, a szezon elején szeretjük a végére hagyni a döntést” - tette hozzá egy mosoly kíséretében Vida.

Egy újabb Dinamo következik

A grúz Dinamo kiejtése után a minszki következik az Európa Ligában, sőt már azt is tudjuk, hogy ha a fehéroroszokat sikerülne legyőzni, akkor az orosz Zenit lenne a következő ellenfél.

 
Forrás: fcdac.sk
 
“Már elkezdtük a videózást a Dinamo Minszkről, és mondhatom, kiváló csapat lesz az ellenfelünk." Ha lehet, még agresszívabbak, mint a Tbiliszi, de futballozni is jobban tudnak. Több olyan játékosuk is van, aki technikailag kifogástalan, így nekünk is jobban kell majd figyelnünk, hogy őket kivegyük a játékból.+"A hazai meccs nagyon fontos lesz, ezúttal szeretnénk győzelemmel megajándékozni a szurkolókat.”

“Nagyon motivál minket, hogy eljuthatunk a Zenitig, és pályára léphetünk abban a stadionban, ahol néhány hete még világbajnoki mérkőzéseket rendeztek. Nem mintha szükségünk lenne plusz motivációra, hiszen már az alaposan feltüzel minket, hogy bő két évtized után vittük ki Európába a DAC-ot” - tette hozzá elszántan Vida.

 
Forrás: fcdac.sk
 
“A célunk természetesen a csoportkör, de tudjuk, hogy borzasztó nehéz út vezet odáig. Ráadásul már megy a bajnokság is, így a következő időszakban komoly megterhelés vár ránk a heti két meccsel. De tudtuk, hogy így lesz, erre készültünk, és örülünk, hogy ilyen sok meccset játszhatunk.”

Nem örökre búcsúzott Rossitól

A DAC-nál edzőváltás volt a nyáron: a Tbiliszi elleni párharccal köszönt el a csapattól Marco Rossi, aki már a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját tölti be. Vida elmondta, nagyon jók az első benyomásai Peter Hyballával kapcsolatban, de nem végleg köszönt el Rossitól sem.

 
Forrás: fcdac.sk
 
“Február óta elég jól megy a játék, és szerencsére biztatóan kezdődött az új szezont is, így természetesen gyakran megfordul a fejemben a magyar válogatott behívó lehetősége is. Rossi is úgy búcsúzott tőlünk, hogy figyelemmel fogja követni a játékunkat, de tudom, hogy nagyon nagy a harc a csapatba kerülésért. Csak annyit mondhatok, mindent meg fogok tenni a megtiszteltetésért, hogy behívót kapjak.”

“Peter Hyballával kapcsolatban csak jókat tudok mondani, bár az is biztos, hogy nagyon sok munkára lesz még szükségünk, hiszen míg Rossinál háromvédős rendszerben játszottunk, addig a német szakember a 4-3-3-as felállást preferálja."Még szoknunk kell az új formációt, és persze az új edzőt is, de egyelőre minden rendben halad. Az biztos, hogy Hyballa is komoly energiát fektet a taktikába, rengeteg taktikai jellegű gyakorláson vagyunk már most is túl.”

Csak magukkal szemben elvárás

A DAC tavaly az első hétbe kerülést tűzte ki célul, ám ezt alaposan felülmúlva a harmadik helyen végzett a bajnokságban. A bravúrt bravúrra halmozó dunaszerdahelyiek egy ideig még a bajnoki címet szinte már télen bezsebelő Trnavát is meg tudták szorítani, de a hajrára kicsit elfogyott a csapat, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

“Idén sem túlzóak a vezetőség elvárásai, a sajátjaink annál magasabbak! Mi tettünk magasra a lécet, és most már szeretnénk ennek megfelelően szerepelni. Azt kell mondjam, erősödött a csapatunk a tavalyihoz képest, így mi már nem elégedhetünk meg egy tavalyinál gyengébb szerepléssel.”

 
Forrás: fcdac.sk
 
“Szeretnénk idén is a dobogón végezni, és jövőre újra megmutatni magunkat Európában. Úgy gondolom, minden adott ahhoz, hogy elérjük ezt a célt, és hát alaposan megjött az étvágyunk is” - tette hozzá Vida.
MOL Sportágak
MOL Csapat