Magyar nap Szenicén: idegenben nyert a DAC

2018. szeptember 30. vasárnap 12:13

Két magyar játékosa góljaival nyert Szenicén a dunaszerdahelyi DAC a Fortuna Liga 10. fordulójában.

Fortuna Liga, 10. forduló
FK Senice- FC DAC 1904 1:2 (0:0)
900 néző, v: Ochotnický - Hrčka, Ferenc
Gól: 61. Deretti, ill. 56. Kalmár, 85. Vida K.
Sárga lap: 30. Kučera, 55., 65. Nirennold, 59. Petshi, 65. Deretti, ill. 86. Vida K.
Piros lap: 65. Nirennold

DAC: Jedlička - Davis, Huk, Šatka, Koštrna (21. Bednár) - Vida M., Herc (80. Pačinda), Kalmár - Vida K., Divković (71.Tretyakov), Bayo

Nem volt könnyű meccse a dunaszerdaehlyi csapatnak, amely két büntetőt is lőhetett, de míg az elsőt Kalmár kihasználta, addig a másodiknál Vida Kristopher lövését hárította a kapus. Úgy nézett ki, a sok helyzet ellenére döntetlen születik, de a hajrában Vida javította a hibáját, és belőtte a győztes gólt. 

Sikerével a DAC tartja a lépést az élen álló Slovan Bratislavával, amelytől öt pont választja el a második helyen álló dunaszerdahelyieket. 

"Nagy tisztelet illeti a szenicei játékosokat" - mondta Peter Hyballa a sajtótájékoztatón. "Azt hittük, könnyebb meccs lesz, de ez egy nagyon nehéz összecsapás volt. Nem volt elég a tempó, a végén pedig mindig hiányzott 1-2 centiméter vagy 1-2 szekundum, amellyel lemaradtunk. A hazaiak kontrákból igyekeztek veszélyeztetni, nem sikerült elég jól nyomás alá helyeznünk őket. Koštrna szerencsétlen sérülést szenvedett, lecserélését követően Vida Máté húzódott ki a helyére, aki remekül helytállt a szélen.

A védelemben ma néhány egyéni hibát láthattunk, de az ilyen megesik. Fiatal csapatunk van, nem várhatjuk el, hogy hétről hétre top futballt játszunk. Örülök, hogy a támadósorban egészséges konkurencia van nálunk. Tizenegyesből szereztük meg a vezetést, a végén pedig megmutatkozott a mentális és a fizikai fölényünk is. Gratulálok a játékosaimnak. A mai nem volt egy csúcsmérkőzés, de jól játszottunk, és megszereztük azt a piszkos három pontot.”

MOL Sportágak
MOL Csapat