Marco Rossi kijelölte a nyári Eb-selejtezős keretét

2023. május 23. kedd 13:15

Szalai Gábor, a Kecskemét védője személyében egy újoncot is meghívott a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretébe Marco Rossi kapitány.

Az olasz szakember kedden a telki edzőközpontban ismertette a névsort, amelyben újra ott van Styles Callum, az angol Championshipben szereplő Milwall futballistája, és újra meghívót kapott a paksiak gólkirálya, Varga Barnabás is.

Sajnos több játékosunk sem épült fel sérüléséből, de így is biztosított a minőség és az egység a csapatban – idézi a szövetségi kapitányt a szövetség honlapja. "Az egyetlen újoncot, Szalai Gábort azért hívtuk meg, mert egy jó állapotban lévő fiatal, ráadásul bal lábas játékos, ami fontos a védelmünkben. Könnyen lehet Szalai Attila tartaléka. Egész szezonban jól játszott, jó fizikális adottságai vannak, így látni szeretnénk, hogyan illeszkedik be a csapatba és a pályán a játékunkba.

A G csoportban szereplő magyar válogatott márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, június 17-én Montenegró otthonában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

"Mindannyian tudjuk, hogy a selejtezők során minden meccs sorsdöntő. Nincs könnyű meccs a sorozatban, ráadásul a Montenegró elleni meccs a papírforma alapján is a második legnehezebb" - mondta Rossi. Nagyon jól ismerjük Montenegró játékát, ismerjük a stílusukat és tudjuk, hogy borzasztó nehéz feladat Podgoricában három pontot szerezni, de természetesen ez lesz a célunk június 17-én."A Litvánia elleni mérkőzés ugyan könnyebbnek tűnhet, de mégsem lesz az, amit jól mutat, hogy a litvánok Szerbiától is csak 2-0-ra kaptak ki, és sok gondot okoztak a szerbeknek. Kulcsfontosságú lesz, hogy az egész meccsen százszázalékosan koncentráljunk, mert a múltban megtapasztalhattuk, hogy ha csak egy pillanatra is kihagy a figyelmünk, akkor bárkinek lehet esélye ellenünk."

"Ha nem maximális a hozzáállásunk és koncentrációnk, akkor ahogy mi is képesek voltunk erősebb csapatokat megverni, úgy nálunk gyengébbnek tartott csapatok is képesek lehetnek ugyanerre ellenünk.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (ZTE FC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbehace), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
középpályások: Baráth Péter (Ferencváros), Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (Panathinaikosz), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár), Styles Callum (Milwall)
támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Varga Barnabás (Paksi FC)

MOL Sportágak
MOL Csapat